HomeFRUMUSETEMachiaj Cum să scăpăm de pistrui?

Cum să scăpăm de pistrui?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Cum-să-scăpăm-de-pistrui in Machiaj

Cum să scăpăm de pistrui reprezinta un subiect ce are parte de toată atenția femeilor care vor să scape de aceste mici pete de culoare. În acest articol, vă prezentăm diferite metode eficiente prin care puteți înlătura pistruii, chiar la dvs. acasă, fără a cheltui suplimentar.

Cum să scăpăm de pistrui

Cum să scăpăm de pistrui fără tratamente costisitoare? Unele femei nu se simt deranjate de pistrui, considerând că sunt ceva sexy care le oferă originalitate. Însă, există și multe altele ce consideră minusculele pete de culoare brun-gălbuie o veritabilă pacoste. Pentru a scăpa de pistrui, cosmeticienele recomandă niște tratamente naturiste, verificate de către specialiști.

Cum să scăpăm de pistrui cu ajutorul arpacașului:

Fierbem o jumătate de kilogram de arpacaș în doi litri de apă şi, după ce lăsăm să se răcească, strecurăm şi adăugăm câteva picături de colonie. Cu soluția obținută, ne spălăm pe față dimineața, la prima oră, şi seara, după ce ne-am demachiat.

Cum să scăpăm de pistrui cu ajutorul infuziilor:

Infuzia de soc – este la fel de valoroasă și eficientă precum arpacașul. O aplicăm pe ten şi o lăsăm să se usuce. Apoi clătim cu puțină apă călduță.

Infuzia de Ciuboțica-cucului – este utilă atât în eliminarea pistruilor, cât și a petelor pigmentare; se prepară dintr-o lingură de frunze și rădăcini, peste care turnăm o cană de apă și o lăsăm să fiarbă timp de cinci minute la foc mic, apoi, de câteva ori pe zi, aplicăm pe față acest lichid.

Infuzia cu pătrunjel – Tăiem mărunt o legătură de pătrunjel și turnăm un pahar cu apă clocotită, până se acoperă, apoi o lăsăm așa timp de două ore. Aplicăm infuzia aceasta în fiecare zi în locurile cu pistrui, iar în timp, acestea vor dispărea.

Cum să scăpăm de pistrui folosind alte remedii eficiente:

Smântâna și iaurtul – Ne ungem fața cu smântână ca și cum am aplica o mască și o lăsăm să acționeze minimum 20 de minute. Apoi, nu o înlăturăm prin spălare cu săpun, ci folosim un șervețel umed ori un tampon îmbibat în infuzie de pătrunjel, iar la urmă ne ungem fața cu o cremă hidratantă. Dacă nu dorim să folosim varianta cu smântână, o putem alege pe cea cu iaurt: folosim iaurt pentru a demachia ori a spăla fața.

Castravetele – Acesta este și el un bun remediu prin care putem elimina pistruii și petele pigmentare, deoarece are proprietăți de decolorare: tăiem un castravete în felii subțiri și le aplicăm pe față timp de 30 de minute în fiecare dimineață și seara, înainte de somn. Castravetele ajută și în cazul cearcănelor.

Lămâia – Acest fruct antioxidant și plin de vitamine are și efect decolorant pentru pistrui. Întindem pe față zeama de la o lămâie și o lăsăm să acționeze asupra micilor pete. Se mai indică frecarea cu miezul unei lămâi în zonele unde se află pistruii. După un timp, nu vor mai fi observabili.

Morcovul – Aplicăm pe față în fiecare zi sucul de la un morcov, apoi îl lăsăm să acționeze…

Hreanul – Folosind un tampon, aplicăm pe față sucul de hrean și îl lăsăm să acționeze pentru zece minute, timp în care masăm ușor locurile cu pistrui.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed