Despre riduri există adevăruri și prejudecăți pe care este bine să le aflăm, pentru a ști cum să procedăm în combaterea lor într-un mod eficient. În cele ce urmează, vă prezentăm ce este adevărat și fals cu privire la acestea.
Despre riduri sunt adevăruri și prejudecăți care pot ajunge să ne influențeze. Ridurile apar în timp, pe măsură ce înaintăm în vârstă, fie că le acordăm importanţă sau ne facem că nu le vedem. Ridurile se ivesc atunci când, din cauza procesului de îmbătrânire, celulele se divid mai lent, ceea ce determină ca stratul intern, numit dermă, să se subțieze.
Straturile superficiale ce formează derma, sunt susținute de elastină (proteina care deține un rol important în întinderea pielii) și colagen (un alt set de proteine ce ajută la susținerea pielii); aceste straturi de proteine, ajung și ele la rândul lor să se slăbească, scăzând nivelurile de elasticitate și de hidratare. Toți acești factori duc în timp la apariția vizibilă a ridurilor.
Despre riduri apar adevăruri și prejudecăți atunci când nu deținem suficient de multe informații corecte. Ridurile ne irită în momentul în care le vedem şi ne indispun. Multe femei speră să existe vreo minune, prin care acestea să apară cât mai târziu posibil. Ei bine, miracolul acesta există însă depinde numai şi numai de noi, de felul în care ne îngrijim și cum le combatem.
Despre riduri: adevăruri și prejudecăți
1. Anumite femei sunt mai ridate ca altele…
– ADEVĂRAT. Elastina şi colagenul, cele două substanţe de care depinde fermitatea epidermei, nu sunt distribuite egal la toate femeile. Dar faptul acesta nu contează prea mult. Dacă vă protejaţi de soare, dacă evitaţi fumatul şi alcoolul, dacă duceţi o viaţă echilibrata, la vârsta adultă veți fi mai puţin ridată decât o femeie care s-a expus necondiţionat la soare.
2. Trebuie să acordăm atenţie tenului înainte de 30 de ani…
– ADEVĂRAT. Ar putea părea bizar, pentru că atunci când avem obrazul întins, nu ne vine să credem că într-o zi va îmbătrâni şi totuşi… Iată un sfat util: pielea trebuie hidratată încă din adolescenţă, în fiecare zi, cu produse specifice tipului de ten.
3. Soarele accelerează îmbătrânirea epidermei…
– ADEVĂRAT. Iar problemele apar spre 40 de ani. O vârstă la care o altă femeie, care a evitat sistematic expunerile prelungite la soare, arată cu 10 – 15 ani mai tânără.
4. Cremele antirid… o păcăleală…
– FALS. Datorită vitaminelor pe care le conţin – A, C, şi mai ales E – ele frânează apariția ridurilor, opunându-se efectului nociv al radicalilor liberi. Introducerea recentă a retinolului în cremele antirid a produs, de asemenea, o revoluţie în cosmetică, pentru că stimulează puternic activitatea celulelor din piele.
5. O faţă fără riduri pare mai tănără…
– FALS. Sigur că o fată de 16 ani va avea un ten mai proaspăt decât o femeie de 50 de ani, dar absenţa ridurilor nu denotă întotdeauna tinereţe. Femeile care abuzează de liftinguri par tinere? În mod cert, nu. Obrazul imobil le face să semene mai degrabă cu nişte măşti. Prospeţimea şi expresia de tinereţe a obrazului ţin de volumele sale, de calitatea pielii (catifelată, suplă) şi mai ales de expresie. S-a spus, nu o dată: tinereţea şi frumuseţea vin din suflet şi se arată prin ochi şi prin zâmbet. Acestea nu se pot obţine la medicul estetician…
Despre riduri – adevăruri și prejudecăți asemănătoare cu acestea de mai sus, vor apărea mereu. Însă, cel mai bine este să ne informăm corect și să nu plecăm urechea la sfaturile celor neavizați, ci din contră, să acordăm atenție cercetărilor și specialiștilor, căci în acest mod putem afla cum putem să contracarăm ridurile în mod corespunzător, benefic.
Save