HomeFRUMUSETECosmetica Fondul de ten perfect pentru nunta

Fondul de ten perfect pentru nunta

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/05/Fondul-de-ten-perfect-pentru-nunta.jpg

Fie ca esti experta sau doar o novice intr-ale machiajului, acest articol ar trebui sa-ti capteze atentia. Fondul de ten este partea cea mai importanta din machiaj, nu doar pentru ca este punctul de pornire al acestuia, ci si pentru ca este produsul cosmetic cel mai vizibil de pe fata. De aceea, trebuie aplicat corect.

Sa incepem cu alegerea fondului de ten

Sunt o gramada de sfaturi despre cum sa alegi fondul de ten. Este important stii ca trebuie sa alegi fondul de ten adecvat pentru fiecare situatie in parte: unul mai complex cu acoperire mare pentru o iesire in oras, seara, sau unul mai hranitor si mai slab pentru zi. Pentru nunta, trebuie sa alegi o combinatie intre cele doua, astfel:

1.    Cauta un fond de ten cu acoperire slaba spre medie;

2.    Alege un fond de ten lichid sau crema in functie de tipul tau de piele. Verifica daca produsul este recomandat pentru pielea uscata, grasa sau neutra. Un fond de ten lichid este potrivit in general pentru majoritatea femeilor, dar unul crema ofera mai multa hidratare pentru cele cu pielea foarte uscata. Daca ai piela grasa, cauta un fond de ten adecvat, astfel incat pielea ta sa nu arate prea lipicioasa. Daca ai dubii, e bine sa consulti un cosmetician.

3.    Culoarea fondului de ten o alegi mai usor reducand variantele la trei nuante diferite. Testeaza fiecare culoare in parte pe obraz. Acea culoare foarte putin diferita de cea a pielii tale e cea care ti se potriveste.

Sa alegi tipul si culoarea fondului de ten nu e de ajuns. Urmeaza pregatirea tenului pentru evitarea eventualelor probleme in urma aplicarii.

In primul rand, trebuie sa ai fata curata. Apoi trebuie sa aplici pe toata fata o crema hidratanta fara uleiuri, care ce va actiona ca un primer pentru fondul tau de ten.

In al doilea rand, trebuie sa folosesti un anticearcan cu doua nuante mai deschis decat pielea ta sau cu o nuanta mai deschis decat fondul de ten. Foloseste-l pe pungile de la ochi sau pe orice imperfectiuni mai ai. Daca folosesti in exces anticearcanul, fata ta va arata foarte rau in urma aplicarii fondului de ten. Vei aparea cu pete mai inchise pe unele parti. De aceea, trebuie aplicat cat mai putin cu putinta si cat mai uniform.

Aplicarea corecta a fondului de ten

Iti vom prezenta o tehnica de aplicare a fondului de ten putin diferita. Aceasta tehnica iti arata daca ai ales un fond de ten apropiat de nuanta pielii tale sau nu.

In loc sa aplici fondul de ten la intamplare pe toata fata, incearca sa il aplici intai in zonele esentiale: sub si deasupra sprancenelor, pe nas, apoi pe lateralele nasului si pe barbie. Din aceste zone incepe sa intinzi fondul de ten in toate directiile, asigurandu-te ca vei obtine un aspect cat mai natural, inclusiv pe acele parti unde ai folosit anticearcanul.

Apoi mai aplica un strat subtire de fond de ten pe frunte, pe falci si pe obraji (a se evita linia urechilor si cea a parului).

Un fond de ten aplicat in mod corect va aparea ca fiind foarte natural. La sfarsit, aplica putina pudra cu o perie mare si rotunda pentru a ajuta la fixarea fondului de ten.

Daca nu iti faci singura machiajul trebuie sa ii spui artistului care il va realiza ce fel de piele ai. Este posibil ca un anumit machiaj sa nu se potrivesca cu un anumit tip de piele…

Si gata! Daca fata straluceste prea mult, foloseste putina pudra translucida pe frunte, nas si barbie. Si nu uita, cu cat mai putin, cu atat mai bine! Scopul tau este sa fii cat mai frumoasa!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed