HomeFRUMUSETEMachiaj Îngrijirea tenului gras

Îngrijirea tenului gras

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
ingrijirea-tenului-gras in Machiaj

Nu este deloc simplu pentru fetele și femeile cu acest tip de ten, deoarece pielea produce o cantitate prea mare de sebum și acizi grași, care facilitează reținerea umidității în piele. Urmarea: un ten cu impurități, coșuri și prea lucios. În acest articol, vă prezentăm sfaturi utile pentru îngrijirea tenului gras.

ingrijirea-tenului-gras

Atenție: Acest tip de piele este tratat deseori, în mod greșit, cu substanțe puternic degresante, iar rezultatul este opus celui așteptat: afectarea peliculei protectoare și intensificarea producerii grăsimilor. Este mult mai eficient ca îngrijirea tenului gras să se realizeze tocmai cu produse mai grase, care protejează filmul hidrolipidic.

În primul rând, se recomandă clătirea cu apă fierbinte, deoarece dizolvă mult mai eficient stratul uleios, față de apa rece sau călduță. Folosiți produsele de curățare pentru ten gras, iar dacă aveți pobleme cu acneea (des întâlnită la persoanele cu acest tip de piele), este indicată utilizarea unui săpun antibacterian. De asemenea, puteți folosi și produse lichide care au un conținut ridicat de acizi alfa hidroxilici, de exemplu acidul citric, acidul lactic sau acidul glicolic – aceștia ajută la eliminarea celulelor moarte, reduc uleiul din pori și combat infecțiile.

Din cauza grăsimii excedentare, plăcuțele cornoase exterioare ale epidermei sunt adeseori lipite. Îndepărtați-le blând, cu o perie moale (specială pentru față), sau cu ajutorul unui peeling ușor. Abia pe urma se recomandă curățarea „udă” a feței, astfel încât porii să rămână deschiși și curați. Pentru ca îngrijirea tenului gras să fie cât mai eficientă, folosiți dimineața și seara un lapte demachiant cu efect astringent, antibacterian (cu extracte de salvie, roiniță și mentă), apoi clătiți-vă (sau ștergeți-vă) fața cu o infuzie călduță de mentă ori de salvie.

Dacă aveţi tenul gras, este foarte important ca după curăţare (demachiere) să folosiţi o apă de faţă răcoritoare – cu hamamelis, pătlagină sau brădişor, și imediat după aceea să aplicaţi pe faţă o cremă emolientă (de exemplu, cu unt de shea), pe care să o masaţi bine în piele.

Îngrijirea tenului gras este favorizată de luna nouă, precum și de perioadele în care aceasta este în descreştere. Fazele respective sunt cele mai potrivite pentru a acorda o atenție specială tenului dvs., inclusiv pentru curăţare în profunzime şi peeling. Folosiţi geluri sau creme exfoliante cu nămol, extract de alge sau argilă şi nu frecaţi prea tare pielea, pentru a nu stimula funcţionarea glandelor sebacee. Ulterior, aplicaţi pe faţă o mască cu propolis, cu efect calmant, antibacterian…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed