Îngrijirea tenului mixt

Share

Acest tip de ten, cel mai des întâlnit, este considerat normal, deoarece pe zona T a feţei (zona centrală) există mai multe glande sebacee care îngraşă pielea, pe când în alte zone este uscată.

Îngrijirea tenului mixt

Cel mai des apare ca o combinație între tenul gras, care se prezintă cu porii măriţi şi cu multe puncte negre pe frunte, nas și bărbie, și tenul uscat, în care zona obrajilor este mai degrabă lipsită de hidratare, aspră şi acoperită frecvent cu vinişoare mici şi dilatate (cuperoză). În acest articol vă prezentăm niște metode utile pentru îngrijirea tenului mixt.

Sunt mulți factori care pot afecta pielea, fie externi sau genetici, de aceea cauzele diferă de la femeie la femeie. Însă, există modalități prin care puteți preveni fără dificultate eventualele probleme și prin care puteți realiza corect îngrijirea tenului mixt, și anume, cu ajutorul unor produse care nu irită pielea, ci o calmează și o curăță în profunzime, după care o hidratează corespunzător. Iată cum trebuie să procedați pentru a avea un ten normal sănătos:

Zi după zi

Se pot folosi produse diferite în funcție de zonele feței, adecvate tipului pielii din părțile respective, astfel încât fiecare să beneficieze de curățarea și hidratarea de care are nevoie, pentru ca în final să se realizeze într-un mod echilibrat îngrijirea tenului mixt.

În seara primei zile, curăţaţi-vă faţa cu un lapte antiseptic şi calmant (cu miere, muşeţel, flori de tei sau de portocal) şi ştergeți-o apoi cu un tampon de vată înmuiat într-o infuzie călduţă de petale de trandafiri.

În ziua a doua, folosiţi laptele doar în zona T, masându-l uşor în piele, cu o perie moale şi bine umezită – pe frunte, pe nas şi pe bărbie.

Procedaţi la fel şi în zilele următoare, până ce pielea din zona respectivă este vizibil mai curată şi mai proaspătă, şi continuaţi apoi să vă masaţi faţa cu apă de petale de trandafir sau de flori de soc.

Lunar

Îngrijirea tenului mixt presupune in tratament specific în funcție de fazele lunii: în perioada când luna este în descreştere, faceţi o dată pe lună – după curăţarea de seară – un peeling, un drenaj limfatic ori saună. Când luna e în creştere, aplicaţi pe faţă creme şi măşti, iar pe lângă acestea, faceţi împachetări cu substanţe esenţiale eficiente (miere, lăptişor de matcă, unt de shea, extract din flori de morcov sau de tei, apă de trandafir, ulei de flori de portocal)…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente