HomeFRUMUSETEMachiaj Învață cum să-ți alegi fondul de ten potrivit pentru tine

Învață cum să-ți alegi fondul de ten potrivit pentru tine

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Învață-cum-să-ți-alegi-fondul-de-ten-potrivit-pentru-tine.jpg

Frumusetea incepe cu tenul perfect, iar fondul de ten potrivit pentru tine va trebui sa ofere impresia ca nu exista fond de ten pe fata ta si tenul trebuie sa arate uniform si bine.

Învață cum să-ți alegi fondul de ten potrivit pentru tine

Primul motiv pentru care utilizam fondul de ten este pentru uniformizarea tenului si texturii, iar daca este aplicat cum trebuie, rezultatul este pielea fina fara imperfectiuni. Insa, este foarte important ca tenul sa arate bine si inainte de utilizarea acestuia.

Unele femei aleg sa evite fondul de ten, pentru ca de multe ori este asociat cu un efect de masca, dar greseala se produce atunci cand se alege, pentru ca nu este achizitionat cel mai potrivit.

Tipuri de fond de ten
Acestea sunt disponibile in mai multe formule si trebuie sa il alegi pe cel care se potriveste tenului ca si textura sau consistenta. Poti sa alegi intre diferite creme light din seria BB (sunt potrivite tenurilor fara probleme), lotiunile de tip balsam pigmentate (sunt potrivite tenurilor foarte uscate), lotiunile lichide cu o acoperire mai mare (sunt potrivite tenurilor uscate), fondurile de ten sub forma de stick (trebuie evitate daca tenul este gras), formulele oil free (sunt recomandate tenurilor grase), iar fondurile de ten sub forma de pudra (sunt recomandate tenurilor foarte grase).

Cum ne alegem nuanta
Daca te-ai hotarat in privinta formulei potrivite, pasul urmator este la fel de important, si consta in alegerea nuantei. Trebuie sa ai grija ca baza fondului de ten sa fie galbena, deoarece fiecare persoana are subtonuri galbene ale pielii. In cele mai multe dintre cazuri, fondurile de ten cu un subton rosu au efectul de masca pe care toata lumea doreste sa il evite. Sunt putine cazuri in care aceste tipuri de fond de ten sunt necesare si trebuie retinut faptul ca fondul de ten nu modifica culoarea tenului, ci doar o uniformizeaza.

Poti incerca mai multe nuante pe obraz si sa trasezi linii pana la linia maxilarului, pe care sa le estompezi putin cu degetele. In plus, poti incerca o nuanta mai deschisa si una mai inchisa, iar cea potrivita va disparea intre variantele pe care le-ai testat, aceasta fiind si cea corecta. Trebuie sa incerci din nou aceasta nuanta pe frunte, pentru ca sunt cazuri in care pielea este mai inchisa in aceasta zona si exista sanse sa se potriveasca mai bine cu tonul mai inchis…

Fondul de ten se testeaza intotdeauna intr-o lumina naturala, astfel ca va trebui sa mergi de fiecare data langa o fereastra pentru ca sa poti fi convinsa ca alegerea facuta este cea mai potrivita.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed