Home Învățați cum să aveți grijă de ten în anotimpul rece

Învățați cum să aveți grijă de ten în anotimpul rece

autor Elena Yvette
831 views 4 minute timp de citit

Învățați cum să aveți grijă de ten în anotimpul rece urmând niște metode simple, la îndemâna tuturor. Acordați atenție recomandărilor și sugestiilor noastre, pe care vi le prezentăm mai jos, și veți obține rezultate eficiente.

Învățați cum să aveți grijă de ten în anotimpul rece

Învățați cum să aveți grijă de ten în anotimpul rece, abordând un program de recuperare urgentă a tenului. Vă propunem câteva trucuri ușoare, care, practicate pe rând, vă vor reabilita frumusețea amenințată.

Îngrijirea pielii

Ulei pentru mâini

Frigul nu menajează mâinile: ele se crapă, se umflă, se înroşesc. O baie în ulei de porumb încălzit face minuni. După 15 minute, pielea e din nou moale şi elastică.

Miere pentru buze

Ungeţi-vă buzele cu miere o dată pe zi, pentru a le păstra prospeţimea şi moliciunea. Buzele suferă în mod special din pricina frigului, deoarece ele nu sunt protejate de glande limfatice sau sudoripare, care să creeze o peliculă de protecţie.

Colagen pentru obraz

Pielea uscată şi iritată de frig are nevoie de protecţie serioasă pentru a se evita apariţia crăpăturilor. Învățați cum să aveți grijă de ten în anotimpul rece prin folosirea unor măşti şi creme cu colagen, care se găsesc în comerţ. Ele asigură celulelor umezeala esenţială.

Apă pentru a evita ridurile

Nu uitaţi să beţi apă (ceaiuri, sucuri de legume şi fructe preparate în casă). Cu toate că setea scade în această perioadă a anului, trupul nostru are nevoie de mult lichid. Cel puţin doi litri pe zi. Cine nu bea suficient lichid, va face riduri.

Băi de abur pentru obraz

Băile aromate de aburi împrospătează tenurile obosite. Învățați cum să aveți grijă de ten în anotimpul rece folosind cea mai bună reţetă: doi pumni de petale de trandafiri sau două linguriţe de levănţică, opărite cu apă în clocot. Se toarnă într-un lighean, se acoperă capul cu un prosop.

Ruj protector pentru buze

Folosiţi un ruj protector incolor (medicinal) pentru buze. Aplicaţi peste el rujul colorat pe care îl folosiți de obicei. Vă veţi feri de ravagiile pe care le provoacă poluarea oraşelor, combinată cu frigul.

Cremă grasă pentru decolteu

Îngrijirea decolteului e mai importantă acum ca oricând. Puloverele de lână şi şalurile iau grăsimea de pe piele. Un singur lucru vă ajută: ungeţi-vă decolteul cu o cremă de noapte, aplicând un strat gros. Lăsaţi să pătrundă bine în piele.

Sfaturi pentru tonifierea obrazului

Abuzați de apa rece

Este tonică şi strânge porii deschişi ai obrazului. Sunteţi prea friguroasă? Mulţumiţi-vă atunci să aplicaţi pe faţă mai întâi palmele înmuiate în apă caldă, apoi în apă rece.

Ascundeţi-vă tenul sub un ecran protector

Inamicul numărul 1 al pielii sunt razele ultraviolete, care străbat norii chiar şi iarna. Învățați cum să aveți grijă de ten în sezonul rece aplicând pe față un fond de ten bogat sau ungeţi-vă pe faţă cu o cremă protectoare de soare, înainte de a vă machia.

Nu fumaţi

În afară de efectul dezastruos pe care îl are asupra plămânilor, tutunul împiedică buna oxigenare a pielii, care se face prin vase de sânge minuscule, sufocând-o. Epiderma ia un aspect cretos şi îşi pierde supleţea. În asemenea hal, încât chirurgii esteticieni refuză să facă liftinguri marilor fumătoare. Pielea lor e considerată „moartă”.

Practicaţi cât mai des peeling-ul

O deprindere agreabilă pentru a simţi că ai un ten curat. Eliberată de celulele moarte, epiderma se regenerează regulat. Fie că folosiţi cremele peeling aflate în comerţ, fie că vă frecaţi de două ori pe săptămână obrazul cu mălai, tărâţe sau nisip de mare, uşor umezite.

Machiaţi-vă în fiecare zi

Machiajul reprezintă o barieră fizică deosebit de eficace împotriva ultravioletelor, a vântului şi a poluării. Tandemul cel mai eficient? Fondul de ten şi pudra.

Folosiţi mai multe creme de faţă

Cremele de faţă au în componenţa lor diferite substanţe menite să alimenteze epiderma: acizi de fructe, miere, vitamina A. Ştiindu-vă tipul de ten, cumpăraţi trei tipuri diferite de creme şi folosiţi-le vreme de-o lună, alternativ. Eficacitatea lor creşte substanţial.

Dinamizaţi producţia de colagen

Învățați cum să aveți grijă de ten în anotimpul rece masându-vă pur şi simplu obrazul, căci astfel vă tonifiaţi epiderma. Mişcările se fac totdeauna de jos în sus, alternate cu pişcături ale pielii şi sfârşind cu plesnituri uşoare peste obraz…

Faceți o cură de vitamine

Iarna, o cură de o lună de vitaminele A, C şi E nu face rău. De ce? Pentru că ele se opun îmbătrânirii celulelor, provocată de ultraviolete, de tutun şi noxele din atmosfera poluată a orașelor. Acest efect se exercită asupra celulelor organismului, începând cu cele mai expuse: acelea ale pielii.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed