Home Lucruri distractive despre machiaj

Lucruri distractive despre machiaj

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/09/Lucruri-distractive-despre-machiaj-1.jpg

Priveste cateva idei distractive despre machiaj pentru a avea o introspectie in istoria sa lunga si afla alte aspect mai putin cunoscute despre produsele tale de frumusete.

Lucruri distractive despre machiaj

 

Putina istorie

Aici sunt cateva idei distractive despre produsele cosmetice de-a lungul istoriei:

  1. Utilizarile antice ale machiajului asa cum il stim (pentru scopuri de frumusete) vin din Egiptul antic, unde femeile isi pictau ochii folosind farduri pe baza de grasime animala si creion negru. Ocrul rosu era folosit ca ruj. Mai foloseau hena pentru a-si vopsi unghiile, incat oja nu se inventase inca.
  2. Cea mai veche versiune a ojei a fost inventata in China, in jurul anilor 3000 i.Hr., combinand ceara de albine, guma, pudra colorata si albus de ou.
  3. Incasii si aztecii antici foloseau carmaz (o vopsea rosie din pamant), pentru a-si vopsi unghiile si buzele.
  4. Romanii antici considerau pistruii, ridurile si cosurile semne de boala. Foloseau grasime de  lebada sau lapte de magarita pentru a indeparta ridurile, iar cenusa de melci pentru a indeparta pistruii.
  5. In Roma antica, “cosmetae” (sursa cuvantului cosmetolog) erau servitoarele femeilor romane instarite, pentru ritualurile lor de frumusete. Legenda spune ca respectivele “cosmetae” dizolvau ingrediente cosmetice variate in saliva lor.
  6. In anii 1400, femeile foloseau “ceruza” (un amestec de otet si praf de plumb) pentru a-si albi fetele. Ceruza indeparta pielea rapid, fiind necesare mai multe straturi, si duceau, in cele din urma, la moarte.
  7. In Epoca Elisabetana, femeile obisnuiau sa foloseasca un strat de grutonca precum dermatograf, rimel si creion de sprancene.Le dadea un aspect mocnit, dur mirositor, era inflamabil si putea cauza orbirea.
  8. In Italia secolului al XVII-lea, femeile foloseau picaturi de matraguna pentru a-si dilata pupilele, ceea ce le-ar fi facut sa para sexy. Folosita pe termen lung, dauna ochilor, cauzand orbirea.
  9. In perioada Victoriana, femeile de clasa nu luau in considerare purtarea machiajului, incat era considerat specific actritelor de scena, femeilor muncitoare si prostituatelor.
  10. Coco Chanel se spune ca a inventat autobronzantul dupa ce a fost arsa accidental de soare pe Riviera Franceza conform nyxcosmetics.com. Se spune ca autobronzantul a  aparut la scurt timp dupa aceea.
  11. Ideea de stratificare a parului nu era considerata feminina, dar a fost creata de compania Wilkenson Sword, in 1915, dupa ce un model a fost fotografiat pentru coperta revistei Harper Bazaar.
  12. Cand rimelul rezistent la apa a fost prima data intodus, in 1938, unul dintre ingredientele principale a fost terebentina, de multe ori folosita pentru subtierea vopselei.
  13. Linia London Look – lansata in 1960 de Yardely – a fost prima linie de cosmetice, care a vizat in mod explicit adolescentele.

Idei interesante despre machiaj

Aici ai cateva lucruri mai putin cunoscute despre machiaj si produse de machiaj pe care le folosim de obicei:

  1. Termenul “ingrediente naturale” se refera la faptul ca au fost extrase direct din plante sau produse animale.
  2. “Hipoalergenic” implica faptul ca produsul nu produce alergii sau minimizeaza riscul declansarii acestora.
  3. “Testat dermatologic” nu este sinonim cu “aprobat dermatologic”.
  4. Ar trebui sa pastrezi machiajul departe de lumina soarelui, incat isi poate schimba culoarea, textura si va trebui sa-l arunci.
  5. Cum iti speli mainile mai des decat fata, ar trebui sa incerci sa potrivesti machiajul cu tonul pielii de pe maini. Asta te-ar ajuta sa alegi un ton mai inchis sau mai rosiatic.
  6. Sclipiciul din ruj si fard provine din solzi de peste.
  7. Un sfert din cea mai mare companie de cosmetice din lume, L’Oreal, este detinuta de Nestle…

Ai grija cand aplici rimelul.In ceea ce priveste statisticile, cel mai frecvent prejudiciu in timpul machiajului este scarpinarea globului ocular cu periuta de rimel.

Citește și: Sfaturi pentru pleoape uleioase

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate