HomeFRUMUSETEMachiaj Machiaj pentru purtatoarele de lentile de contact

Machiaj pentru purtatoarele de lentile de contact

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
Machiaj-pentru-purtatoarele-de-lentile-de-contact1 in Machiaj

Sa porti lentile de contact iti poate complica rutina de machiaj, dar daca urmezi cativa pasi simpli in legatura cu modalitatea in care aplici machiajul, poti obtine aspectul potrivit si poti evita orice fel de probleme.

Machiaj pentru purtatoarele de lentile de contact

Inainte sau dupa?

Fiecare decizie are multi sustinatori si poate avea atat avantaje, cat si dezavantaje. Cele mai multe dintre femei care poarta lentile prefera sa le puna inainte de machiaj. Este o alegere mai sigura pentru ochii si lentilele tale. Aplicarea lentilelor dupa ce te-ai machiat, creste riscul de distrugere a lentilelor si a machiajului.

Ar trebui sa minimizezi orice risc, folosind un machiaj non-alergenic. Daca particule mici de fard ajung in ochi, acestia se pot irita.

Fardul

Ar trebui sa folosesti fardul cremos, mai ales cel pe baza de apa, care este mai putin iritant pentru ochi. Fardul sub forma de pudra are un risc mai mare de a ajunge in ochi. Daca decizi sa aplici fard pudra, pastreaza ochiul inchis pe parcursul aplicarii si foloseste un deget pentru a trage genele in jos.

Dermatograful

Aplica dermatograful deasupra pleoapelor, asigurandu-te ca nu intra in ochi.

Rimelul

Odata ce ai inceput sa porti lentile, evita rimelurile cu fibre de construire a genelor, deoarece lasa multe particule pe gene. Nu ar trebui sa mai aplici rimelul la baza genelor, incepe de la jumatatea lor si aplica in sus, catre varfuri.

Purtatoarele de lentile de contact pot evita infectia ochilor urmand aceste reguli simple. Pentru a evita orice problema, foloseste un machiaj de calitate, non-iritant (bio, eventual) si nu folosi aceleasi produse prea mult timp: schimba-le o data la trei-patru luni…

De asemenea, nu uita sa indepartezi in mod corect machiajul. Indeparteaza mai intai lentilele, apoi foloseste demachiantul pentru ochi.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed