HomeFRUMUSETEMachiaj Machiaj rezistent si pe canicula

Machiaj rezistent si pe canicula

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 697 views
Machiaj-rezistent-și-pe-caniculă in Machiaj

Vara, din cauza temperaturilor foarte ridicate, se recomanda ca machiajul sa fie mai discret si sa folosesti cat mai putine cosmetice, iar cele utilizate trebuie sa lase pielea sa respire, insa din dorinta de a acoperi imperfectiunile, nu facem acest lucru. Iata cateva reguli:

Machiaj rezistent și pe caniculă

Baza pentru machiaj
Pentru un machiaj rezistent chiar si in zilele foarte calduroase, solutia este aplicarea bazei pentru machiaj. Trebuie sa aplici aceasta baza dupa ce ai utiliza o crema hidratanta. O picatura cat un bob de porumb ar trebui sa fie de ajuns pentru a conferi aderenta pielii si a o pregati. Poti opta pentru o formula fara uleiuri, care este mai mult decat potrivita pentru zilele cu temperaturi extrem de ridicate.

Corector solid
Toate imperfectiunile sunt mai accentuate pe timpul verii din cauza caldurii, transpiratiei, prafului si a razelor UV. Pentru ca acestea sa fie mascate eficient, machiajul va trebui sa reziste o zi si poti folosi un corector pigmentat in forma solida sau crema densa, dar nu lichid.

Fond de ten cu silicon
Acest tip de fond de ten va crea un strat de protectie la nivelul pielii, fixand bine culoarea si impiedicand scurgerea pigmentilor odata cu transpiratia. Poti alege o formula lichida, usoara, ce va uniformiza culoarea pielii si va putea fi aplicata si in cantitati reduse.

Fard crema de pleoape
Fardurile pudra si transpiratia nu se potrivesc, insa poti opta pentru farduri de pleoape crema, ce rezista mai mult la caldura si, pe de alta parte, iti ofera o stralucire speciala la soare, dar trebuie sa ai grija sa fie reduse cantitatile pe care le folosesti.

Tus rezistent
Daca alegi adesea astfel de produse, poti incerca un tus, deoarece este mai bun in zilele calduroase decat un creion dermatograf…

Coloreaza-ti buzele
Orice femeie este tentata sa foloseasca un gloss vara, insa nu este o alegere foarte inspirata. Pentru ca machiajul sa fie de durata, poti alege un balsam de buze colorat sau un creion de buze mat, rezistent, care se aplica prin intermediul unei pensule.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed