HomeFRUMUSETEMachiaj Machiajul anilor ‘30

Machiajul anilor ‘30

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/03/Machiajul-anilor-‘30.jpg

Machiajul anilor ’30 este caracterizat de armonia culorilor prezenta prin nuantele deschise si delicate ale pudrei de obraz, care era foarte folosita de femeile moderne in acea perioada. De asemenea, machiajul ochilor este mai delicat, realizat din nuante pastelate, care denota naturalete si feminitate.

Machiajul anilor ‘30

Sprancenele sunt foarte stridente, subtiri si intens colorate cu un creion negru.
In prima parte a anilor ’30, rujurile se purtau in culorile: roz deschis, tonuri de portocaliu si rosu intens, dar spre sfarsitul anilor ’30, predomina rujul rosu aprins, deoarece atrage atentia asupra buzelor si exprima puterea de seductie.

machiaj anii 30

Printre vedetele care au adoptat un machiaj tipic anilor ’30, care au fost si modele pentru femeile din acea perioada, dar si modele pentru generatiile urmatoare, se numara actrita Harlean Carpenter, cu numele de scena Jean Harlow. Aceasta a reusit sa impresioneze prin look-ul sau, chiar si multi ani mai tarziu, vedete precum Madonna si Marilyn Monroe.

Machiajul si moda anilor ’30 au fost reprezentate de actrita de la Hollywood Harlean Carpenter, care si-a scos in evidenta trasaturile fizice prin machiajul vintage specific perioadei anilor ’30.

anii 30 machiaj

Ochii
Fardurile pentru ochi folosite de femeia anilor ’30  sunt de culori vii, precum: albastru, violet, verde, dar si maro si nuante mai inchise. Pentru a evidentia machiajul in cazul unor evenimente speciale, se obisnuia a se aplica inca un strat de fard cu sclipici pentru a da o nota de eleganta si stralucire pleoapei.

Machiajul era concentrat pe partea superioara a ochilor, partea inferioara fiind preferata naturala. Rimelul era o parte importanta a machiajului impreuna cu creionul negru, care era aplicat pe interiorul pleoapei si se continua spre exteriorul ochiului pentru a accentua si a crea impresia de marire a ochilor.

machiaj pentru anii 30

Sprancenele
Sprancenele erau foarte diferite fata de tendintele contemporane, forma subtire era preponderenta. De multe ori, femeile preferau sa isi epileze sprancenele si sa le deseneze din nou cu un creion negru pentru a fi cat mai vizibile.

Fard de obraz
Pentru a evidentia pometii se foloseau pudre de culoare naturala in nuante de piersica, roz si nuante pale. Pudra de obraz era nelipsita din gentile doamnelor, doarece era considerata indispensabila pentru un machiaj demn de invidiat.
De asemenea, era foarte folosit si blush-ul crema pentru obraz.

Buzele
In materie de rujuri, nuantele preferate erau cele de portocaliu, rosu zmeura, rosu intens si roz. Buzele erau puternic conturate si evidentiate, desi nuantele erau de cele mai multe ori naturale.

Unghiile
Lacurile de unghii preferate erau cele in culori verde smarald, albastru, argintiu, mov,  auriu si roz deschis. Lacul era aplicat doar pe mijlocul unghiei, se evitau extremitatile, dar, spre sfarsitul anilor ’30, lacul era aplicat si pe varful unghiei…

machiaj din anii 30

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed