HomeFRUMUSETEMachiaj Machiajul anilor ‘50

Machiajul anilor ‘50

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,K views
Machiajul-anilor-‘50 in Machiaj

Perioada anilor ’50 a reprezintat o adevarata revolutie a machiajului. Femeile de pretutindeni dispuneau de o varietate de produse de machiaj. Culorile predominante pentru machiajul anilor ’50 erau rozul, galbenul, verdele si albastrul, insa cea mai preferata si folosita culoare a femeilor era rozul.

Machiajul anilor ‘50

Paleta de culori pentru machiaj in anii ’50 era mult mai vasta, in comparatie cu machiajele anilor anteriori. Femeile aveau o gama mai larga din care sa aleaga, conform preferintelor.

Marilyn-Monroe-machiaj anii 50

Tenul
Pentru a crea efectul de ten de portelan, femeile aplicau fond de ten intr-o cantitate destul de mare care avea aspectul unei masti. Nuanta fondului de ten era una deschisa pentru a crea un ten palid. Fondul de ten era fixat cu o pudra de obraz in culori mai vii, precum rozul sau rosul.

Ochii
Machiajul ochilor era realizat din culori cat mai viu colorate, precum verdele si albastrul, dar erau folosite si culorile pale, precum rozul deschis, galbenul si portocaliul.

Tusul de ochi era nelipsit din machiajul ochilor. Acesta era aplicat intr-o linie subtire care marea vizibil ochii si ii accentua intr-un mod deosebit prin crearea ochiului de pisica. Mascara era folosita in exces, pentru a pune in evidenta genele si pentru o privire cat mai senzuala si seducatoare. Genele false nu erau ignorate nici in anii ’50; erau nelipsite din trusa de machiaj a femeii anilor ’50.

machiaj anii 50

Sprancenele
Sprancenele erau puternic evidentiate cu ajutorul creionului in nuante de maro inchis si negru. Sprancenele erau machiate foarte strident si acest aspect facea parte din look-ul tipic anilor ’50. Erau mai groase la baza si pensate mai subtire in partile exterioare.

Buzele
Rujul era accesoriul preferat al femeii anilor ’50. Culorile de ruj preferate erau rosul intens si rozul. Se obisnuia utilizarea unui creion pentru accentuarea si crearea unui efect de marire al buzei superioare.

christina aguilera machiaj anii 50

Unghiile
Lacul de unghii cel mai preferat era cel de culoare rosie, dar se folosea si manichiura frantuzeasca. Chiar si unghiile in culoarea lor naturala erau la moda in acea perioada…

Marilyn Monroe este vedeta care a influentat femeia anilor ’50. Era un model atat din punct de vedere vestimentar, cat si din punct de vedere al machiajului. Rujul sau rosu intens si linia de tus negru folosita au ramas un trend pana si in machiajul contemporan. O frumusete naturala, dar totodata un model in ceea ce priveste machiajul reprezinta si in momentul actual un idol pentru vedete si femeia moderna.

Scarlett Johansson machiaj anii 50

anii 50 makeup

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed