Home FRUMUSETEBuze Machiajul permanent pentru buze, sprancene si conturul ochilor

Machiajul permanent pentru buze, sprancene si conturul ochilor

autor Elena Yvette
563 vizualizari

Femeile au cautat intotdeauna perfectiunea si de aceea tehnicile de machiaj sunt intr-o continua dezvoltare. Daca te gandesti sa iti faci machiajul permanent, trebuie sa iei in considerare urmatoarele argumente pro si contra.

Machiajul permanent

Femeile au devenit obsedate in ceea ce priveste machiajul si puterea lui miraculoasa de a ascunde imperfectiunile fetei, de a evidentia trasaturile frumoase. De aceea, unele femei apeleaza la machiajul permanent.

Machiajul permanent implica folosirea unui instrument care tatueaza pielea si astfel arati machiata tot timpul. Cu toate ca tehnicile de tatuat se practica de multi ani, tehnica machiajului permanent a fost recent perfectionata si respecta toate regulile de igiena in ceea ce priveste alegerea pigmentilor de culoare. Machiajul permanent este destinat evidentierii, definirii si chiar modificarii anumitor trasaturi, in special sprancene, buze si ochi.

Machiajul permanent

Iata cateva argumente pro si contra care te pot determina sa alegi sau nu machiajul permanent.

Dermatograful permanent
Acest fel de machiaj permanent este foarte popular in randul celor care isi doresc ochi bine definiti si consta in aplicarea pigmentului dorit sub piele aproape de linia genelor. Aceasta linie poate avea forma ochilor, poate fi mai subtire sau mai groasa. Avantajele unui dermatograf permanent este ca poti avea ochii definiti zi si noapte, fara sa iti faci griji ca se poate sterge sau intinde.

Dezavantajele sunt depigmentarea, dar si faptul ca nu stii cat de mult tine un astfel de tatuaj (difera de la o persoana la alta). De asemenea, daca persoana care face tatuajul nu este profesionista, te poti alege cu o linie stramba. Dupa cativa ani, vei avea nevoie sa retusezi tatuajul pentru ca se va decolora. Daca ai pielea sensibila, un astfel de machiaj poate avea consecinte nedorite.

Machiajul permanent al buzelor
Buzele carnoase au fost intotdeauna simbolul sexualitatii, al frumusetii, dar nu toate femeile se pot lauda cu astfel de buze. Din acest motiv, se apeleaza la aplicarea unui contur de buze sau a unei culori de ruj care depaseste conturul buzelor. Dar aceasta solutie este temporara. Poti alege tehnica tatuarii unui contur in afara liniei buzelor dand astfel impresia de volum.

Machiajul permanent

Se foloseste o culoare asemenatoare cu cea a buzelor tale. Avantajul este ca buzele par mai pline fara sa apelezi la colagen sau alte injectii.

Dezavantajele sunt: poti sa ai ghinionul sa nimeresti o culoare diferita de cea a buzelor tale, una mai inchisa ce pare oricum numai naturala nu, exista posibilitatea ca linia tatuata sa nu fie perfecta, procesul este destul de dureros.

Tatuarea sprancenelor
Acest tip de machiaj permanent a fost destinat initial celor care sufera de alopecie sau au fost supusi chimioterapiei, dar in zilele noastre tehnica a devenit populara in randul femeilor care au sprancenele intacte. Sunt multe tehnici de realizare a acestor tatuaje, dar una mai recenta si care pare mai naturala este aceea care imita sprancenele naturale. Poti, de asemenea, sa alegi si un tatuaj intreg care arata destul de bine.

Avantajele acestui tip de machiaj permanent sunt: arata frumos, sunt egale, poti alege ce culoare vrei.

Dezavantajele sunt: decolorarea, chiar daca sunt inegale, nu poti schimba nimic, procesul este destul de dureros.

Daca te gandesti sa iti faci un machiaj permanent, asigura-te ca va fi facut de o persoana atestata, intr-un mediu igienic, steril, si ia in considerare toate argumentele pro si contra acestei tehnici…

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies