Home FRUMUSETEMachiaj Măști cosmetice pentru orice tip de ten

Măști cosmetice pentru orice tip de ten

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Măști-cosmetice-pentru-orice-tip-de-ten in Machiaj

Mastile cosmetice din ingrediente naturale sunt foarte importante daca pielea fetei pare obosita si daca ii lipseste stralucirea

Mastile cosmetice sunt puţin costisitoare şi reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de tratament de urgenţă. Acţionează atât la suprafaţă, cât şi în profunzime, efectele benefice fiind pe termen lung.

Măști cosmetice pentru orice tip de ten

Preparatele pe care vi le propunem nu conțin conservanți, deci, dacă ați obţinut o cantitate mai mare decât vă era necesar pentru o singură aplicare, nu vă recomandăm să păstrați surplusul în vederea unei noi utilizări. V-ar putea face mai mult rău decât bine.

Reţete de masti cosmetice pentru tenul palid, lipsit de vitalitate

Măştile cosmetice stimulează şi revigorează tenul chiar şi după o noapte de nesomn.

•    Mască hrănitoare cu smântână şi miere. Bateți cu furculița foarte energic (sau cu mixerul) o lingură mare de smântână proaspătă, grasă. Adăugați tot atâta miere de salcâm şi câteva picături de zeamă de lămâie. Amestecați foarte bine, cu o spatulă de lemn, pentru omogenizare.

Întindeți cu o pensulă specială pasta obținută pe tenul curățat în prealabil. Nu omiteţi gâtul şi decolteul. Stați întinsă timp de 15 minute, apoi îndepărtați masca folosind din belşug apă călduță.

•    Mască energizantă pe bază de castravete. Această rețetă este foarte simplu de realizat şi prezintă avantajul că acționează extrem de rapid. Se recomandă a fi utilizată dimineaţa sau seara, înainte de culcare. Castravetele redă o culoare sănătoasă pielii, o netezeşte, o înfrumuseţează şi o hidratează.

Aplicaţi felii subţiri de castravete, necurăţat de coajă, pe faţă şi gât, după ce în prealabil v-aţi demachiat. Menţineţi timp de 20 de minute. Ştergeţi-vă apoi cu o bucăţică de vată înmuiată în loţiune florală sau chiar în apă minerală.

•    Mască revigorantă cu ulei de măsline. Această mască este folosită în cosmetică de foarte multă vreme, trecând cu succes proba timpului. Amestecați energic un gălbenuș cu ulei de măsline, turnând treptat, ca la maioneză.

Întindeți pasta obținută pe faţă şi pe gât. Aşteptaţi să acţioneze circa 20 de minute, apoi clătiţi-vă din belşug cu apă călduţă.

Formule cu efect hidratant pentru tenul uscat

Fructele şi legumele sunt, fără îndoială, cele mai bune ingrediente când este vorba de hidratare, fiind în mod natural pline de apă, asimilabilă direct de epidermă.

•    Mască superhidratantă cu morcovi. Bogaţi în vitamine, morcovii se numără printre aliaţii de nădejde ai tenului. Daţi pe răzătoarea fină un morcov mare. Amestecaţi cu un gălbenuş proaspăt, o lingură de smântână şi tot atâta ulei de măsline.

Întindeţi pe faţă şi pe gât amestecul spumos cu o pensulă specială. Aşteptaţi să acţioneze 20 de minute, apoi clătiţi cu apă călduţă.

•    Mască pe bază de avocado, bogată în acizi graşi esenţiali. Acest fruct ajută pielea să-şi păstreze apa. Curăţaţi o jumătate de avocado foarte copt, apoi zdrobiţi-l bine cu furculiţa. Amestecaţi piureul cu o lingură de miere lichidă şi câteva picături de zeamă de zeamă de lămâie.

Aplicaţi pasta pe faţă (şi în zona din jurul ochilor) şi pe gât. Clătiţi-vă apoi cu multă apă, 15 minute mai târziu.

•    Mască pe bază de tărâţe, cu efect calmant. Tărâţele de ovăz sunt recunoscute pentru proprietăţile deosebite în tratarea tenurilor sensibile, iritabile şi alergice. Puteţi folosi la prepararea măştilor fulgi de ovăz, care se găsesc la plafare…

Întindeţi produsul pe faţă şi gât. Aşteptaţi să acţioneze zece minute, apoi clătiţi cu apă caldă. Pentru efect de gomaj, frecaţi uşor înainte masca folosind buricele degetelor.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed