Păstrați strălucirea tenului

Share

Păstrați strălucirea tenului folosind cele mai eficiente metode. În acest articol, vă prezentăm cum puteți avea un ten cu aspect luminos și textură plăcută, naturală, hidratându-l adecvat cu vitamine și abordând un stil de viață sănătos.

Păstrați strălucirea tenului

Păstrați strălucirea tenului, urmând recomandările noastre ce au la bază creme cu diferite vitamine menite să vă hrănească pielea și să o facă să lucească sănătos. Atunci când pielea devine mată, aspră, este un semn că îi lipsește sănătatea, suplețea și că are deficiențe de anumite vitamine. Iată care sunt acele vitamine care ajută tenul și ce creme este indicat să utilizați pentru a avea chipul strălucitor indiferent de vârstă și aflați ce alte secrete vă pot ajuta în acest sens:

Creme cu acizi din fructe, vitaminele A şi C

Chiar dacă aveţi câteva riduri, este foarte important să vă păstraţi tenul luminos, să radiaţi tinereţe, energie, vitalitate. Pentru asta, asiguraţi-vă că stratul cornos nu se îngroaşă prea mult, căci acest lucru duce la uscarea accentuată a pielii.

Cremele cu acizi din fructe au un efect de peeling asupra epidermei, pe care o netezesc şi căreia conferă luminozitate. Mai puţin iritante şi foarte uşoare, aceste elemente active sunt mai bine suportate de către pielea sensibilă.

O altă posibilitate de îngrijire o constituie apelarea la produsele cosmetice îmbogăţite cu vitamina A. Păstrați strălucirea tenului cu aceste produse care se recomandă mai ales persoanelor cu tenul gras, acţionând asupra dermului şi reglând secreţia de sebum.

Cât despre cremele cu vitamina C, dau un plus de strălucire epidermei, cresc producţia de colagen, de unde o ameliorare a reliefului cutanat. Au deopotrivă o acţiune depigmentară.

Trucuri pentru un ten strălucitor

Masajul facial

Puteți să păstrați strălucirea tenului și cu ajutorul masajelor faciale, realizate pe pielea perfect curată. Folosiți creme pentru masaj și masați ușor fața dimineața ori seara, pentru a spori circulația sangvină și elasticitatea mușchilor faciali și a reduce oboseala tenului. Dacă nu aveți probleme cu expunerea la abur, puteți face o baie de aburi în care să masați delicat fața; aburii ajută porii să se deschidă, iar pielea devine mai ușor de hidratat și de hrănit, se pot curăța mai bine impuritățile și se îmbunătățește circulația sangvină la nivelul tenului, eliminând toxinele.

Un stil de viață sănătos

Dacă abordați un stil de viață sănătos, puteți să păstrați strălucirea tenului, dar și sănătatea acestuia. Optați pentru o alimentație bogată în vitamine, acizi grași, pui și somon. Consumați doi litri de apă pe zi, pentru a vă hidrata corespunzător: apa ajută la menținerea hidratării și elasticității tenului. Reduceți cât de mult puteți consumul alcoolului și al cafeinei, deoarece acestea deshidratează pielea.

Demachierea și exfolierea

Nu uitați să vă demachiați în fiecare seară înainte de culcare, pentru a îndepărta bacteriile acumulate în timpul zilei, care se pot depozita ușor în farduri pe chip. Folosiți un produs profesional de exfoliat și faceți câte o exfoliere de două ori pe săptămână, pentru a stimula reînnoirea celulară; apoi folosiți o cremă adecvată tipului dvs. de ten. Este deosebit de important pentru piele să fie cât mai curată și bine hidratată…

Măști cosmetice

Puteți păstra strălucirea tenului și cu ajutorul măștilor cosmetice. Alegeți măști precum cele pe bază de argilă, arbore de ceai, acizi de fructe, dar și peeling-uri cu vitamina C și cele cu pudră de orez. Toate acestea sunt benefice și potrivite oricărui tip de ten, oferindu-i strălucire.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news