Pentru riduri de expresie, un produs anti-îmbătrânire

Share

Pe la 35-40 de ani, ridurile de pe frunte şi din jurul gurii se accentuează, mai ales la femeile a căror faţă este foarte expresivă. Cu cât intervenim mai repede, cu atât contracarăm mai eficient efectele muşchilor care mobilizează aceste zone.

Pentru riduri de expresie

Cum se previn:

Evitaţi pe cât posibil tot ceea ce ar putea influenţa apariţia unor astfel de riduri: expunerile la soare la ore nepotrivite ori prea îndelungate, şedinţele de bronz artificial, fumatul, nopţile nedormite frecvente etc.

Recomandările noastre

Adoptaţi o alimentaţie bogată în vitamine (mai ales E şi C) cu efect antioxidant. Cele mai bune surse pe care le puteţi folosi şi în uz extern la îngrijirea tenului sunt sâmburii de struguri, măslinele, cacaua, ceaiul, algele. De asemenea, acizii din fructe şi vitamina A au un efect antirid deosebit.

Produse cu efect sigur

Mască cu lămâie şi ou. Amestecaţi o jumătate de linguriţă de suc de lămâie cu un gălbenuş de ou şi o linguriţă de ulei, până se omogenizează. Aplicaţi pe faţă pasta obţinută. Lăsaţi-o să acţioneze 10-15 minute, apoi clătiţi cu apă caldă.

Infuzie de nalbă. Turnaţi o cană cu apă caldă peste 15 g rădăcină de nalbă mare și mărunţită. Lăsaţi să se macereze 24 de ore. Strecuraţi. Adăugaţi o linguriţă de miere. Puneţi comprese cu ceai rece pe ten. Au efect emolient şi antiinflamator…

Infuzie de mac. Turnaţi o cană cu apă fiartă peste 15-20 de bucăţi de petale de mac sălbatic. Lăsaţi să se infuzeze pentru cinci minute, apoi filtraţi. Loţionaţi zilnic faţa, dimineaţa şi seara, cu acest ceai.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news