HomeFRUMUSETEMachiaj Toxina botulinica

Toxina botulinica

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/toxina-botulinica.jpg

Initial, toxina botulinica a fost utilizata in scopuri medicale, in general pentru cei cu spasme musculare, si avea efecte uimitoare, cu foarte putine reactii adverse. Pe scurt, botox-ul este cea mai toxica substanta de natura proteica, ce poate paraliza musculatura trupului.

toxina botulinica

De ce este indicata toxina botulinica?

•    transpiratia excesiva;
•    distonia cevicala la adulti;
•    strabism;
•    tratament cu un efect temporar de atenuare a ridurilor.

Din aprilie 2009, toate produsele care contin botox au avertizari pe cutie despre efectele secundare ale acestei substante, insa daca dozele sunt respectate, aceste produse sunt foarte sigure.

Nu trebuie sa apelezi la botox daca esti insarcinata sau alaptezi. Daca se respecta cantitatea standard de substanta injectata, aceasta interventie prezinta foarte putine efecte secundare. Reactiile alergice sunt foarte rar intalnite. Totusi, exista cateva cazuri in care nu se recomanda injectarea:

•    persoanele cu tulburari psihice;
•    persoanele cu boli neurologice;
•    persoanele cu afectari neuromusculare;
•    persoanele cu tulburari date de anumite formatiuni tumorale cerebrale.

Cum se realizeaza?

Tratamentul consta in mai multe injectii, de obicei peste zece, si se realizeaza cu un ac foarte fin; uneori, se utilizeaza xilina drept anestezie locala pentru a reduce disconfortul dat de intepatura acului. Inainte, pacientul este testat in caz de alergie, iar intreaga procedura nu dureaza decat 20 de minute si nu este necesar timp pentru recuperare. Rezultatul apare la cateva zile dupa aceea, iar ridurile se atenueaza in circa o saptamana…

Studiile recente au demonstrat ajutorul pe care il poate oferi botox-ul in alinarea durerilor de la nivelul picioarelor in cazul persoanelor care sufera de diabet. De asemenea, cercetatorii au ajuns la concluzia ca poate avea si un efect antidepresiv, care nu este insa de lunga durata.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed