HomeFRUMUSETEMachiaj Tutorial machiaj pentru incepatoare

Tutorial machiaj pentru incepatoare

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2015/05/Tutorial-machiaj-pentru-incepatori.jpg

Nu multe dintre femei stiu ca machiajul smokey eyes poate fi trecut si in categoria machiajului pentru incepatoare, deoarece acesta nu presupune o colorare grava a pleoapei cu tonuri de negru, ci este nevoie doar de respectarea, cu strictete, a unor anumite etape in realizarea lui cu succes.

Dupa cum am spus, acest machiaj se construieste treptat, usor, si e perfect pentru incepatoare. Se porneste de la nuantele deschise de fard, ajungandu-se la cele inchise. Important este sa nu se evite nici macar o etapa.

Machiajul fetei

Inainte de toate, demacheaza-ti fata cu o lotiune si hidrateaz-o cu o crema hidratanta. Lasa cateva secunde sa actioneze, ca mai apoi sa aplici un strat de primer, pentru rezistenta si o intindere cat mai buna a fondului de ten. Se aplica fondul de ten, in nuanta recomandata. Anticearcanul joaca un rol foarte important, deoarece va acoperi toate imperfectiunile chipului, insa lasati acest pas spre final.

Machiajul ochilor

Este nevoie sa incepi acest procedeu cu aplicarea unui primer, pentru a proteja pielea impotriva cantitatii de fard pe care va urma sa o aplici. Pentru inceput, contureaza sprancenele cu ajutorul unui kit special sau cu ajutorul unui dermatograf special.

Avand in vedere ca sunteti incepatoare, puteti lipi bucati de scotch medical sub pleoapa inferioara a ochiului, pentru a nu cadea pulbere de fard pe obraz.

Prima etapa consta in luarea unei pensule speciale, cu fard de culoare maro mat. Pentru a impregna fardul in pensula, tamponati de doua ori pe mana, pe o parte si pe alta. Incepeti sa colorati pe pleoapa mobila, in centrul acesteia, tot urcand spre spranceana. Luati o alta nuanta pe pensula si anume, mov sau violet si intensificati culoarea existenta fix de deasupra pleoapei. Se insista in acel loc, dar cu o alta culoare, de data asta, cea mai inchisa. Puteti merge pe diferite nuante de maro sau gri inchis. Cu aceasta din urma nuanta, acoperiti efectiv toata pleoapa. Pentru un efect de dramatism, colorati coltul interior al ochiului si arcada cu un fard gri deschis sau alb.

Trasati o liniuta fina cu ajutorul unui dermatograf si terminati cu partea superioara a pleoapei. Pentru cea inferioara, folositi acelasi maro si trasati o dunga subtire si finuta. Se aplica genele false si se sigileaza cu doua straturi de mascara negru.

Poate ati terminat machiajul ochilor, dar nu ati finalizat machiajul. Este nevoie sa reveniti acum asupra anticearcanului. Se aplica, pe nas, in mijlocul fruntii si sub ochi, in tonuri deschise pentru iluminarea tenului; cu o pensula speciala incepeti procesul de blending a celor doua nuante existente pe fata. Aplicati un blush roz pal deasupra pometilor, iar fix sub acesta mergeti pe un bronzer cat mai natural daca se poate, aplicat in strat subtire, prin doua miscari ale pensulei. Sigilati cu ajutorul unei pudre translucide.

Pentru machiajul buzelor, la evenimente desfasurate seara, puteti alege rosu mat, mov mat sau maro inchis. Insa, pentru zi, cand cantitatea de fard este cert mai mica si nuantele nu duc inspre negru, mergeti pe incolor, roz pal sau culoarea piersicii…

Tutorial video pentru machiaj pentru incepatoare

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed