HomeFRUMUSETESfaturi pentru mirese Ce sa nu faci la nunta

Ce sa nu faci la nunta

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 632 views
Ce-sa-nu-faci-la-nunta in Sfaturi pentru mirese

Orice mireasa vrea ca nunta ei sa fie perfecta. Pentru aceasta, trebuie sa aveti grija sa evitati tot felul de inconveniente care ar putea aparea pe parcurs. Se stie ca este mai bine sa previi, decat sa vindeci!

Ce sa nu faci la nunta

1.NU includeti un bar cu bauturi contra cost!

Nu este deloc placut pentru invitati sa scoata bani din buzunar pentru fiecare paharel pe care vor sa il serveasca. Est echiar nepoliticos sa ii fortati sa faca acest lucru pentru a avea ceva in pahar la nunta la care voi i-ati invitat. Includeti in meniu ceea ce puteti, dar sa fie gratis. Asa invitatii se vor simti relaxati, scapand de povara cheltuielilor neprevazute.

2. NU includeti lista cu cadouri pe invitatii!

Chiar daca listele cu cadouri sunt bune, scutindu-i pe invitati de cautari si idei nesigure, nu este politicos sa includeti voi aceste liste chiar pe invitatii. Cei care vor dori sa va daruiasca ceva, va vor intreba chiar ei si atunci este in regula sa le dati detalii. Sau puteti da de stire prin intermediul domnisoarelor de onoare, mamelor, prietenilor etc.

Este adevarat ca aceasta este mai mult o idee imprumutata din Occident, la noi pastrandu-se darul in bani. Dar din ce in ce mai multe persoane merg pe schimbarea traditiilor si pe aceste modele straine.

3. NU ii faceti pe invitati sa se plimbe dupa voi in locatii aflate la distante mari!

Daca intentionati sa faceti nunta intr-o anumita biserica sau catredrala, sa aveti grija ca locatia unde va avea loc petrecerea sa se afle in apropiere.

Nu se recomanda ca invitatii sa fie nevoiti sa se plimbe zeci de kilometri de la o locatie la alta. Este poate si costisitor si, mai ales, obositor, plus ca tinutele se pot sifona sau deteriora in cazul plimbarilor mai lungi. E vorba aici de trene, pene sau alte accesorii mai sensibile, tocuri ale pantofilor etc.

Daca totusi faceti asta, asigurati transportul tuturor, in mod organizat, pentru a evita toate inconvenientele sau a le mai reduce putin. Macar invitatii nu se vor vedea nevoiti sa se descurce pe cont propriu.

4.NU lasa parintii sa iti dea lista de invitati peste cap!

Inainte, pe vremuri, cum se zice, parintii erau cei care plateau costurile nuntii si tot ei alcatuiau lista invitatilor. In zilele noastre, lucrurile s-au mai schimbat… Acum, mirii isi organizeaza si platesc nunta, dar… unii parinti tot se mai implica, fara sa li se ceara, in lista invitatilor.

Desigur, exista si unii care nu o fac, dar astea sunt cazuri fericite! Incercati sa va impuneti punctul de vedere cat mai politicos cu putinta, nu inainte de a analiza totusi ideile lor. Niciodata nu se stie daca nu cumva si ideile lor sunt bune! Si nu uitati sa procedati la fel, de ambele parti!

5.NU va planificati o destinatie dificila a nuntii!

Chiar daca iubiti sporturile extreme sau sunteti iubitori ai destinatiilor exotice, nu uitati ca la nunta asta trebuie sa participe si… invitatii. Destinatia aleasa trebuie sa fie accesibila si acestora, din toate punctele de vedere.

Daca va propuneti ceva prea extravagant, atunci este foarte posibil ca multi invitati sa va refuze…

Lasati destinatiile exotice pe seama primei vacante ca sot si sotie si alegeti pentru nunta o destinatie accesibila celor dragi, pe care ii doriti aproape. Invitatii sunt si ei de toate varstele si categoriile, asa ca alegeti ceva pentru toti!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed