HomeFRUMUSETESfaturi pentru mirese Cum sa fii in forma pentru nunta in numai 30 de minute

Cum sa fii in forma pentru nunta in numai 30 de minute

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 692 views
Cum-sa-fii-in-forma-pentru-nunta-in-numai-30-de-minute in Sfaturi pentru mirese

Cand toate acele pregatiri pentru nunta iti dau cu totul programul peste cap si nu mai ai timp de tine sa mai mergi la sala cum mergeai inainte de toata aceasta nebunie, atunci cateva exercitii sunt cu siguranta mai bune decat… nimic.

Cum sa fii in forma pentru nunta in numai 30 de minute

Iti poti adapta programul de exercitii zilnice in functie de cel privitor la nunta. Nu are nimic daca nu mai aveti la dispozitie aceleasi ore! Folositi ceea ce aveti! Dar, daca sunteti fortate sa mai reduceti din frecventa exercitiilor, sporiti intensitatea. Faceti astfel incat fiecare minut sa conteze cu adevarat. Sa nu va transformati in „sclava” unui aparat anume sau unui anumit tip de exercitii.

Unele dintre cele mai la indemana exercitii pe care le puteti efectua in aceasta perioada aglomerata si stresanta sunt cele pe care le puteti face in intimitatea locuintei voastre sau in natura, in aer liber. O tinuta sport comoda este tot ce va trebuie, cu o minima investitie, stiut fiind faptul ca, in aceasta perioada, nu mai aveti nevoie si de alte cheltuieli care sa va incarce bugetul.

Nu trebuie sa neglijati exercitiile cardio. Daca efectuati acest gen de exercitii in jur de 30 de minute, este tot ce va trebuie pentru a ramane in forma inainte de marele eveniment.

Conform unor studii efectuate de catre Colegiul American de Medicina Sportiva, se recomanda sa se efectueze un antrenament intre 60-85% din rata maxima a batailor inimii.

Din moment ce v-ati determinat aceasta rata, inmultiti aceste numar cu 60% sau cu 85%. De exemplu, daca o mireasa are aceasta rata de 190, trebuie sa tinteasca spre 114-162 batai pe minut.

Pentru a determina aceasta rata, luati-va pulsul la intervalul de zece secunde: apasati doua degete pe artera carotida (de la gat) sau luati-va pulsul arterial din zona incheieturii mainii. Inmultiti acest numar cu sase si veti afla daca sunteti in zona ratei dorite.

Antrenamentul
Incalziti-va timp de patru minute. Pregatiti-va corpul pentru o activitate fizica riguroasa. Este foarte important. Incepeti cu o viteza de 3-3,5 m/h. Pentru incepatori: porniti cu o vitezea mai redusa, 2,5-3 m/h si cresteti treptat. Incalziti-va muschii si incheieturile, pentru a le face mai flexibile si a reduce riscul acceidentelor. Incalzirea are si rolul de a transporta sange oxigenat catre picioare.

Timp de patru-opt minute, mergeti cu o viteze cuprinsa intre 4-4,2 m/h. Este cea mai buna viteza pentru un antrenament mediu. Va intrati in forma si deveniti mai motivata.
Ulterior, de la minutul opt la 12, adaugati o inclinare de doua-trei grade. Este suficient pentru antrenamentul vostru.

De la minutul 12 la 16, sporiti viteza de la 4,5 la 4,8 m/h, pentru o mai mare intensitate si o crestere a numarului de colorii arse. Probabil ca de aici incepeti deja sa si transpirati!

De la minutul 16 la 20 pastrati viteza, dar reduceti inclinatia, pentru putina revenire.

De la minutul 20 la 24, sporiti viteza la 5,3-5,8 m/h. Endorfinele vor fi eliberate, iar viteza va pune ceva distanta intre voi si stresul pe care il resimtiti inainte de nunta.

De la minutul 24 la 26, fortati viteza la 5,8-6,2 m/h. Finalul se apropie! Sunteti spre finalul antrenamentului, la punctul sau cel mai intens.

Intre minutul 26 si 30, reveniti-va. Reduceti treptat viteza benzii de alergare pana cand ajungeti de unde ati plecat. Continuati sa alergati circa trei-cinci minute, pentru a va reveni in totalitate, reducandu-se rata batailor inimii si redirectionarea sangelui catre muschi si, astfel, impiedicare aparitiei ametelii.

Sa nu uitati si de intinderi si tot felul de alte exercitii care ar putea reduce stresul din organismul vostru…

Cu putina atentie, nu numai ca va veti putea mentine in forma, dar chiar ati putea pierde cateva kilograme inainte de marele eveniment, ceea ce nu poate fi decat imbucurator!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed