Home FRUMUSETESfaturi pentru mirese Inele de logodna: sfaturi pentru necunoscatori si modele

Inele de logodna: sfaturi pentru necunoscatori si modele

autor Elena Yvette
2,4K views

Daca va doriti un inel de logodna sau pur si simplu o bijuterie frumoasa, este intotdeauna o idee buna sa va familiarizati cu terminologia specifica pentru ca sedinta de cumparaturi sa va fie putin mai comoda.

Inele de logodna

Diamantele pot fi cele mai bune prietene ale unei femei, dar nu numai de ele trebuie sa tinem seama atunci cand vorbim de un inel frumos. Exista si alte aspecte care merita sa fie luate in calcul.

Stilul si montura pot face diferenta intre un inel minunat si unul care nu arata prea bine, chiar daca are multe pietre.

Inel de logodna

Cand vine vorba de diamante, trebuie sa tineti seama de patru caracteristici: culoare, claritate, carate si taieturi. Cele mai obisnuite teieturi sunt: rotund, printesa, para, oval, inimioara. Dincolo de acestea, asa cum am spus, montura si stilul fac deosebirea intre feluritele modele de inele.

Modele de inele de logodna

Cel mai comun model de inel de logodna este cel cu un diamant central si inelul pavat cu unele mai micute. Ele sunt foarte usor de asortat, atat cu verighetele, cat si cu coliere de acelasi gen sau putin diferite.

Inel de logodna

Exista si modele cu trei pietre, ce simbolizeaza prezentul, trecutul si viitorul, pentru acele mirese care iubesc simbolistica.

In privinta monturii, cel mai raspandit model este cel cu diamantul singular sau cel insotit de alte diamante sau chiar alte pietre pretioase, de genul safirelor, smaradelor sau rubinelor.

Inel de logodna

Cel mai bun mod de a evidentia un inel cu piatra unica este inconjurarea acesteia cu o banda de metal pretios.

O alta optiune pentru pietrele mici este plasarea lor pe o placuta de metal pretios, pentru a se crea ilizia marimii mai mari si a reflecta mai bine lumina. Astfel, un diamant de o calitate mai scazuta este artificial crescuta.

Cu cat bucata de metal plasata pe marginea pietrei este mai mare, cu atat diamantul pare mai mare si mai valoros.

In unele modele de inele de logodna, pietrele pretioase sunt protejate de una-doua benzi fine de metal. Solutia este intalnita atat in cazul pietrelor singulare, cat si in cazul celor multiple.

Inel de logodna

Pentru o stralucire si mai mare, inelele pot fi pavate pe de-a-ntregul cu pietre pretioase de dimensiune mai mica, identice cu piatra principala sau diferite de aceasta. De regula, al doilea tip sunt de aceeasi culoare, dar pot fi si diferite.

Un alt model este inelul cu zona de montaj in forma de V sau de U. Este o tehnica potivita pentru inelele cu pietre multiple, dar unii considera ca este un model demodat comparativ cu alte tipuri de ienele de logodna.

Inel de logodna

Daca unele mirese prefera modelele cu pietre inserate in bucati mari de metal, altele prefera modelele in care montura este aproape invizibila. Efectul creat este unul deosebit, mai ales in modelul „printesa”.

Unul dintre cele mai noi modele de montura este cel realizat in tensiune. Aceasta inseamna ca piatra este tinuta de numai una-doua limbi de metal, mai putin evidente decat in cazul unei monturi clasice…

Uneori, pentru un efect si mai surprinzator, pietrele sunt aranjate ciorchine, pe unul sau doua nivele, rezultand un inel mai inalt, care s-ar putea dovedi usor incomod, putand agata imbracamintea sau in par.

Inel de logodnaInel de logodnaInel de logodnaInel de logodna aur albInel de logodna cu diamantInel de logodna diamantInel de logodna platina

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed