Home FRUMUSETESfaturi pentru mirese Tortul miresei – mandrie si simbol

Tortul miresei – mandrie si simbol

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/03/Tortul-miresei.jpg

Ati petrecut ore si ore in cautarea celui mai frumos tort, cu gustul cel mai minunat si tot nu v-ati hotarat? Ceea ce ar trebui sa stiti, pentru linistea voastra, este ca nu conteaza modelul si aroma, ci modul in care alegeti sa il prezentati invitatilor. Oricum nu veti putea multumi toate gusturile, dar prezentarea este cel mai important aspect.

Tortul miresei

De cele mai multe ori, tortul acesta minunat este lasat intr-un colt, apoi taiat bucatele, fara ca invitatii sa aiba ocazia de a-l admira la adevarata sa valoare.

Asa ca aveti grija sa il plasati intr-o zona centrala, din care sa poata fi vazut si admirat. Daca adaugati si un reflector, veti face din el un adevarat star! Sau puteti da o nota romantica, inconjurandu-l cu lumanari albe, sidefii, ori cu unele in culori dulci. Musafirii abia vor astepta sa il savureze!

Poate ii vor face si cateva poze si, uite asa, vestea despre minunatul vostru tort se va raspandi rapid, scotandu-l din anonimat si facandu-l demn de toata stradania voastra!

tort de nunta

Tortul va deveni apoi parte esentiala in momentul traditional al taierii sale. In unele nunti mai moderne, miresele au dorit sa dea o alta semnificatie acestui moment. Astfel, in loc sa se produca la final, ca un semn discret ca petrecerea se va termina curand, miresele cu viziuni mai neomoderniste au ales sa plaseze momentul mai la inceput, fara a se servi si invitatilor respectiva felie inainte de masa.

Asa veti putea pastra mai bine tortul. Se spune ca tortul trebuie pastrat pana la prima aniversare; desigur, ar fi mai greu sa il serviti abia dupa un an, dar… traditia e traditie, iar prea multa lume nu indrazneste sa o incalce. Este un semn al trainiciei casniciei.

tort mireasa

De taierea tortului se leaga si alte traditii, mai mult sau mai putin respectate. Tortul trebuie taiat de catre ambii miri. Cel care tine efectiv mana pe cutit va fi „cocosul” in casa, in timp ce celalalt va fi mai protejat. Daca la taiere participa si nasii, este semn bun. Inseamna ca acestia, ca parinti spirituali, vor veghea cu adevarat la binele si bunastarea tinerei familii, ghidand-o prin hatisurile mariajului.

tort pentru nunta

De la painea din vremea romanilor, care era simbolul fertilitatii miresei si care azi a evoluat in obiceiul „turtei miresei”, rupta de nasa deasupra capului acesteia, tortul a devenit din ce in ce mai mult un element fara de care nicio nunta nu se poate derula…

Fiecare mireasa se straduieste ca tortul sau sa fie cel mai frumos, mai mare, mai inalt, mai spectaculos, mai gustos… pentru ca este ziua ei de glorie si vrea sa se simta deosebita.

tort pentru mireasatort mireasa 2014tortul-miresei-2014

Abonează-te pe:Yve.ro news