Unghiile cu gel au devenit din ce în ce mai cerute în ultimii ani. Sunt mult mai uşor de întreţinut şi nu mai reprezintă o bătaie de cap pentru femeile care au unghiile subţiri sau nu vor să piardă timpul făcându-şi manichiura.
Gelul de pe unghie scapă femeile de multe probleme: oja nu mai sare, unghiile nu se mai rup, iar manichiura va dura mai multe săptămâni.
Unde se recomandă îndepărtarea gelului?
Aşa cum manichiura trebuie făcută la salon, deoarece nu toată lumea o poate face acasă, aşa se recomandă şi pentru îndepărtarea gelului. Însă, dacă nu vrei să mergi la salon pentru a face asta sau, pur şi simplu, nu ai timp, îţi vom prezenta o metodă prin care o poţi face chiar acasă.
Cum poţi îndepărta gelul de pe unghie?
Nu contează dacă te-ai plictisit de manichiura respectivă şi vrei să o dai jos sau dacă vrei să îţi faci alta, noi îţi vom prezenta o metodă prin care poți îndepărta gelul singură, acasă.
Citește și: Cum trebuie sa ai grija de tenul tau dupa varsta de 50 de ani
Nu vei mai nevoită să dai bani, din nou, la salon, pentru a îndepărta gelul. O poţi face fără bani.
Cine a venit cu această idee?
O tânără s-a filmat în timp ce îşi dă jos oja permanentă, gelul de pe unghii, dar şi oja semipermanentă, singură, acasă. Metoda pe care a folosit-o a fost una foarte simplă, dar şi sigură, deoarece nu şi-a deteriorat unghiile, nici măcar nu le-a subțiat din cauza pilirii.
De ce ustensile ai nevoie?
Ustensilele de care ai nevoie sunt chiar cele pe care le ai în casă, deci nu va fi nevoie de niciun efort în plus.
Ai nevoie doar de: acetonă, vată, un instrument care te va ajuta să îndepărtezi cuticulele, dar şi de o folie de aluminiu.
Care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi?
Ia-ţi ustensilele de care ai nevoie, deoarece vei termina imediat şi vei rămâne uimită de cât de uşor va fi.
Primul pas
Prima dată trebuie, să îți pilești unghiile. Nu trebuie să te grăbești şi este indicat să îţi iei atât timp cât ai nevoie, deoarece acesta este cel mai important pas. Se recomandă ca acest lucru să se facă într-o cameră care să fie aerisită, ventilată, deoarece nu este bine să inhalezi praful şi acetona.
Pilește stratul superior de gel cu o pilă aspră, dar să fii atentă, deoarece nu trebuie să ajungi la culoare. Îndepărtează doar stratul care este strălucitor.
Pasul 2
Folosește o cremă grasă sau un ulei de cuticule şi protejează-ţi unghiile. Dacă faci acest lucru, îţi vei proteja pielea, deoarece acetona usucă pielea foarte tare.
Pasul 3
Trebuie să înmoi în acetonă vata sau dischetele demachiante.
Se recomandă să foloseşti vată, o poţi înlocui, dar nu va fi atât de eficient. Înmoaie vata în acetonă. Este indicat să nu foloseşti variantele care hidratează, deoarece procesul va fi îngreunat şi va dura mai mult.
Pasul 4
Înfășoară degetele în vată, şi pune folie de aluminiu peste ele, pentru a ţine vata cât mai strânsă. Cu cât vata este mai fixată pe unghie, cu atât gelul se va îndepărta mai repede.
Lasă să acţioneze pentru aproximativ 10-15 minute.
Pasul 5
Îndepărtează gelul. Trage folia pe care ai pus-o pe fiecare deget şi apasă pe vată. Dacă nu s-a îndepărtat tot gelul, tot ce trebuie să faci este să foloseşti un bețișor de lemn. Bețișorul îl vei băga sub stratul de gel şi vei ridica tot gelul care a rămas.
Pasul 6
Hidratează…
Din cauza acetonei, mai ales că ai stat cu ea minute bune, unghiile se vor deshidrata. Bagă degetele în ulei de cocos şi dă-ţi cu ulei de pentru cuticule pe toată unghia.
Niciun comentariu încă