Home MODA Christian Dior – biografie

Christian Dior – biografie

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
Christian-Dior in ARTICOLE MARI STANGA

Christian Dior este unul dintre cele mai cunoscute nume din lumea fashion. Acesta s-a nascut in 1905 in Normandia, Franta.

Christian Dior
Parintii sai au insistat ca Dior sa studieze stiinte politice, iar dupa stagiul militar si cativa ani de indecizie, s-a intors in 1935 in Paris, si si-a inceput cariera in design, vanzand schitele sale. Designul palariilor era initial mai de success decat cel al hainelor, insa in 1938 a fost angajat de Robert Piguet.

Dupa cel de al doilea Razboi Mondial si mai multe angajari la cateva case renumite, in 1946 a reusit sa isi infiinteze propria companie. Prima sa colectie lansata un an mai tarziu a fost foarte populara, iar in anii ce au urmat a pregatit mai multe produse precum sosete, cravate, parfumuri sau haine de blana.

In 1953 l-a angajat pe Yves Saint Laurent ca asistent. La doar zece ani de la prima colectie, Dior a decedat, pe 23 octombrie 1957, la varsta de 52 de ani, in timp ce se afla in vacanta in Montecatini, Italia.

Cauzele exacte ale mortii nu sunt cunoscute, circuland mai multe variante, precum ca a suferit un atac de cord dupa ce s-a inecat cu un os de peste sau ca a suferit un atac de cord dupa un act sexual extenuant…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed