HomeMODA Cum ne îmbrăcăm de Paști? Ce nu trebuie să ne lipsească din garderobă în această perioadă?

Cum ne îmbrăcăm de Paști? Ce nu trebuie să ne lipsească din garderobă în această perioadă?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/04/tinute-de-Pasti.jpg

Tradiția spune că, dacă te îmbraci de Paști cu haine noi, îți va merge bine tot anul. Știm acest lucru încă de când eram mici și așteptam mereu noaptea de Înviere pentru a ne putea îmbrăca în hainele noi care stăteau în dulap de ceva vreme.

Acum, chiar dacă am crescut, respectăm în continuare tradiția și păstrăm hainele noi pentru noaptea sfântă de Pasti sau masa în familie. Fie că este vorba despre o rochie superbă sau doar de o jachetă, toți ne simțim mai bine dacă, în acel moment, avem ceva nou.

Nu trebuie să uităm să ne aranjăm în această perioadă, iar ceea ce purtăm în ziua acestei sărbători ne poate influența tot anul. Iată ce ar fi indicat să porți, în funcție de locația pe care ți-o alegi pentru această zi cu adevărat specială.

Slujba de Înviere

Deși majoritatea oamenilor nu țin cont de acest lucru, slujba de Înviere este ceva sfânt, sacru și de aceea trebuie tratată ca atare. Nu este momentul oportun pentru etalarea ținutelor sumare sau a celor elegante. Cel mai indicat este să te îmbraci în ceva cât mai comod, să ai o pereche de încălțăminte cu care poți sta cât mai mult în picioare și să fii cât mai acoperită. Totuși, chiar dacă nu intri în interiorul ei, tot la biserică ești. Nu vei fi privită cu ochi prea buni dacă vei purta o fustă scurtă, tocuri sau blugi extrem de rupți. Cu cât vei fi mai simplă, cu atât vei fi mai apreciată și te vei simți foarte bine.

Cina cu familia

Chiar dacă ești în familie, încearcă să te îmbraci cât mai frumos. Încearcă să nu fii nici prea sobră, dar nici extrem de colorată. Nu vei fi prea apreciată dacă te îmbraci complet în negru, dar nici dacă ești roz din cap până în picioare. Optează pentru culorile vesele, dar nu exagerat de deschise. Niște pantaloni negri ar arăta perfect alături de o cămașă verde smarald, portocaliu închis sau albastru marin. Nu ai cum să dai greș cu o astfel de combinație.

Cina cu prietenii

În acest caz, singura restricție e ținuta formată din negru cu negru și cu încă puțin negru. Nu există așa ceva la masa cu prietenii. Trebuie să fii cât mai colorată și plină de viață. Optează pentru o cămașă vaporoasă cu diferite modele extrem de vesele. Aceasta trebuie să aibă, neapărat, o culoare prin care să ieși din anonimat. Fie că este vorba de roșu sau de galben aprins, de bleu sau de verde praz, tu trebuie să le furi tuturor privirile. Dacă deții aceste informații prețioase, nu ai cum să dai greș. Ținuta îți va influența și starea de spirit, iar tu trebuie să fii cât mai veselă, vorbăreață și binedispusă. Având în vedere că este o masă acasă, între prieteni, trebuie să fii cât mai relaxată și degajată.

Masa în oraș

Având în vedere că nu mai vorbim despre o simplă masă, acasă, doar în preajma cunoscuților, trebuie să fim mult mai atente la ce punem pe noi și la cum accesorizăm totul. Dacă până acum am discutat despre culori vesele și o degajare totală, veselie și familiaritate, aici nu mai putem să ne comportăm la fel. Pentru o masă în oraș avem nevoie de o ținută sobră, elegantă, dar și de o atitudine pe măsură. O idee inspirată de ținută ar fi: pantaloni negri, office, cămașă albă sau roșie, sacou negru și stilleto negri sau de culoarea cămășii. De asemenea, nu este indicat să gesticulezi prea mult sau să râzi prea tare. Fii cât mai rezervată și vei da dovadă de bun-gust.

Distracție în club

Deși este indicat ca această sărbătoare să fie petrecută în liniște, alături de familie, unele persoane preferă să aibă parte de distracție, în club. Dacă faci parte din această categorie, este de preferat să nu ai o ținută prea vulgară și nici să nu consumi prea mult alcool. Dacă în restul zilelor îți este permis orice, este de bun-simț ca măcar în noaptea sfântă să fii mai rezervată ca de obicei. Alege o ținută decentă și fii extrem de selectivă atunci când vine vorba de gesturi. Lasă aceste activități pentru weekendul viitor…

Paștele este despre familie, bunătate și iubire. Trebuie să ținem cont întotdeauna de aceste aspecte și să îmbrăcăm și comportăm adecvat.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed