HomeSANATATEMEDICINA PREVENTIVA Cum să alegi pantofii potriviți

Cum să alegi pantofii potriviți

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Cum-să-alegi-pantofii-potriviți.jpg

Cele mai multe dintre femei sunt pasionate de incaltaminte, iar pantofii pot spune multe despre fiecare persoana, dar specialistii tin sa traga un semnal de alarma asupra problemelor ce pot aparea din cauza anumitor pantofi cu toc.

Gleznele inflamate pot indica problemele cardiace, picioarele care sunt reci tot timpul pot avea probleme cu circulatia sangelui, iar picioarele mai putin sensibile la durere pot fi un simptom al diabetului. Iata cateva alegeri de care ar trebui sa tii cont:

Tocuri nu foarte inalte
Conform cercetatorilor, nu sunt indicate tocurile mai mari de 6 cm si nici acestea mai mult de cateva ore pe zi. Daca porti pantofi cu toc foarte des, tendonul lui Ahile poate sa fie afectat, adica vor aparea dureri mari de calcai; in plus, si zona lombara este deranjata din cauza pantofilor cu toc foarte inalt.

Varful ascutit
Acestia reprezinta un chin mare pentru picioarele oricui, mai ales daca au in alcatuire si un toc inalt. Pentru ca nu ofera un spatiu foarte mare pentru degete, purtarea lor indelungata va duce cu siguranta la aparitia monturilor. Cea mai buna alternativa o reprezinta pantofii care au varful decupat, deoarece au mai mult spatiu pentru degete.

Pantofii cu talpa platforma
Pentru fetele care vor sa fie mai inalte cu cativa cm, dar si sa evite tocurile inalte, cea mai buna solutie o reprezinta pantofii cu platforma, deoarece piciorul are parte de o pozitie mult mai confortabila, in comparatie cu pantofii cu toc tip cui. Trebuie sa ai grija ca partea anterioara a pantofilor trebuie sa fie fixata cat mai bine pe picior, pentru ca, in caz contrar, pot aparea foarte usor accidentarile gleznei…

Talpa joasa
Bineinteles ca pantofii care au talpa joasa sunt cea mai buna alternativa pentru sanatate, dar, conform specialistilor, nici talpa care este mult prea joasa nu se recomanda, pentru ca, odata cu fiecare pas, talpile tale vor resimti impactul pasilor cu solul. Cu cat pantofii au talpa mai subtire, cu atat mai mare va fi socul impactului; din aceasta cauza, se recomanda pantofii cu o inaltime rezonabila a talpii.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed