HomeMODA Giorgio Armani

Giorgio Armani

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Giorgio-Armani in MODA

Giorgio Armani, in varsta de 81 de ani, s-a nascut in Piacenza; este un fashion designer Italian, cunoscut in principal pentru articolele de imbracaminte destinate barbatilor.

Giorgio Armani

A infiintat propria companie Armani in 1975, iar pana in 2001 a devenit cel mai cunoscut si cel mai de succes designer Italian, cu o avere de peste 7 miliarde de dolari.

Pe langa domeniul fashion, Armani a fost medic, dar dupa trei ani a decis ca nu este o cariera potrivita si a mai lucrat ca fotograf pentru o revista din Italia, pana in 1961.

Timp de noua ani a fost designer la casa de moda Nino Cerutti, iar in 1974 a fost indrumat de catre un partener de-al sau catre o linie de moda pentru barbati si femei.

Pana in prezent, a creat tinute pentru nenumarate vedete, iar la evenimentele mondene din ultimii ani, cantarete celebre precum Lady Gaga, Beyonce sau Alicia Keys au apelat la serviciile sale. Armani este un mare fan al sportului, fiind presedintele echipei de baschet din Milano si fan al echipei de fotbal Inter Milano.

De asemenea, creeaza echipamente pentru echipa nationala de fotbal a Angliei si pentru FC Chelsea. Dupa ce, in 2007, LG a facut echipa cu Prada pentru o linie de telefoane mobile, Armani a realizat o colaborare de acelasi tip cu cei de la Samsung…

Armani a fost singurul designer care a interzis modele foarte slabe, dupa ce Ana Carolina Reston nu a mancat mai multe zile la rand pentru a slabi si a decedat.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed