Home MODA Jimmy Choo

Jimmy Choo

autor Elena Yvette
768 views 1 minute timp de citit

Jimmy Choo este un designer in varsta de 67 de ani, nascut in Penang, Malaezia. Provine dintr-o familie de creatori de incaltaminte si astfel a realizat prima sa pereche, la 11 ani.

Jimmy Choo

A fost unul dintre cei mai notabili studentii ai facultatii Hackney din Londra, pe care a absolvit-o in 1983. In anii studentiei, lucra la restaurante si la fabrici ca om de serviciu, pentru a-si putea finanta studiile.

In 1986, a inchiriat o veche cladire a unui spital si a deschis un mic magazin unde erau expuse creatiile sale, care in scurt timp au atras atentia tuturor, iar in 1988 a avut destinat un articol de opt pagini in revista Vogue.

In 1996, a fondat compania Jimmy Choo, alaturi de un editor al revistei Vogue, Tamara Mellon.

In aprilie 2001, Choo a vandut 50% din actiunile companiei sale pentru zece milioane de lire sterline si s-a concentrat exclusiv pe colectiile couture Jimmy Choo…

In prezent, Choo locuieste in Londra si este implicat intr-un proiect prin care incearca sa infiinteze un institut despre fabricarea pantofilor in Malaezia, acolo unde este cel mai cunoscut designer, si adesea inspira alti designeri sau creatori de incaltaminte.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies