HomeMODA John Galliano

John Galliano

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
John-Galliano in MODA

John Galliano este un designer in varsta de 55 de ani nascut in Gibraltar. A studiat la Colegiul de Arta si Design din Londra, unde a absolvit in 1988, iar prima sa colectie a fost inspirata de revolutia franceza.

John Galliano

Lansarea sa a avut parte de reactii pozitive si a fost cumparata in totalitate de un boutique din Londra. Astfel, Galliano si-a infiintat propriul brand alaturi de colaboratoarea Amanda Harlech.

Dupa acest succces, designerul a inchiriat un spatiu in Londra, dar talentul sau in design nu a fost acelasi si in afaceri, iar in anii ce au urmat a cautat in mai multe locuri sprijin financiar, in cele din urma ajungand in Paris.

Primul sau spectacol a fost in 1989 si a facut parte din Saptamana modei de la Paris. In 1990 era falit si a renuntat de tot la Londra, mutandu-se definitiv la Paris.

In iulie 1995 a fost numit designer la Givenchy, de catre Bernard Arnault, proprietarul conglomeratului de lux LVMH, astfel devenind primul designer britanic ce lucra pentru o casa de moda franceza.

Pentru Givenchy a lansat o singura colectie, deoarece un an mai tarziu a fost mutat de LVMH la Christian Dior, inlocuindu-l pe Gianfranco Ferre

Pe 25 februarie 2011, Dior a anuntat ca l-a suspendat pe Galliano din functia sa, dupa ce acesta fost arestat intr-un bar din Paris, pentru ca adresa jigniri antisemite unui grup de italieni.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed