Home MODA Louis Vuitton

Louis Vuitton

autor Elena Yvette
289 vizualizari

Louis Vuitton (4 august 1821 – 27 februarie 1892) a fost un antreprenor francez care a fondat in 1854 la Paris, firma de pielarie Louis Vuitton Company.

Louis Vuitton

In 1837, Vuitton a ajuns la Paris, unde a inceput sa lucreze ca ucenic pentru fabricantul de valize Monsieur Marechal.

In 1854 a infiintat propria companie, iar zece ani mai tarziu a devenit foarte cunoscut in Franta. In 1885 a deschis primul magazin in Londra, apoi datorita numeroaselor imitatii, in 1888 Vuitton a creat un logo in care scria „marca inregistrata L. Vuitton”.

In 1892 Vuitton a incetat din viata, iar administrarea grupului a trecut in mana fiului sau, Georges. Pentru a promova compania la nivel international, Georges a expus produsele la Chicago, iar in 1896 a lansat celebrul imprimeu Monogram, care a devenit emblema companiei.

Pe langa monograma LV aparareau si alte simboluri grafice, flori, trifoi, care erau inspirate de influentele orientale si japoneze.

In 1901, compania a lansat primul bagaj creat special sa incapa in cuferele de calatorie. In 1913 a deschis celebrul magazin de pe bulevardul Champs-Elysees, in Paris, iar la inceputul Primului Razboi Mondial, deja erau magazine in New York, Londra, Bombay sau Buenos Aires.

In 1936 Georges Vuitton a murit si fiul sau, Gaston-Louis Vuitton a preluat controlul companiei, care nu a avut inregistrari speciale.

In 1977, compania a fost preluata de fiica acestuia, Odile Vuitton si sotul ei, Henri Ricamier. La inceputul anilor ’90 Yves Carcelle a fost numit presedintele LV, iar doi ani mai tarziu a venit primul magazin din China, in Beijing.

In 1988, Marc Jacobs a devenit director creator al marcii, in 1999 si 2000 s-au deschis primele magazine din Africa, iar in 2001 a fost introdusa prima bijuterie a companiei si un an mai tarziu a venit colectia de ceasuri Tambour…

In 2011, Yves Carcelle a fost inlocuit de Jordi Constans, iar cifra de afaceri a companiei a fost de 2.5 miliarde de euro.

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies