Pierre Cardin

Share

Pierre Cardin s-a nascut la data de 2 iulie 1922 intr-un sat de langa Treviso, Italia. In 1945 s-a mutat la Paris, unde a studiat arhitectura, iar dupa razboi a lucrat cu Jeanne Paquin si cu Elsa Schiaparelli, pana cand a fost numit seful atelierului de creatie la Christian Dior.

Pierre Cardin

In 1950 si-a fondat propria casa de moda insa cariera sa a luat avant atunci cand a creat 30 de costume pentru un bal mascat care avea loc in Venetia, pe 3 septembrie 1951.

Cardin este cunoscut pentru stilul sau avangardist si pentru ca a avansat ideea de moda unisex, experimentand de mai multe ori acest lucru. La fel ca multi designeri de astazi, Cardin a decis in 1994 sa isi prezinte colectiile doar unui cerc restrans de clienti si jurnalisti, iar abia dupa 15 ani de pauza a aratat o noua colectie unui grup de 150 de jurnalisti in locuinta sa din Cannes.

In 1981, designerul a cumparat restaurant Maxim’s din Paris si a infiintat mai multe filiale ale acestuia in mai multe orase, precum New York, Beijing sau Londra, iar acum detine un lant de hoteluri si restaurante…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news