Povestea genții Louis Vuitton Speedy


382
loading...

Faimoasa Speedy are parte, anul acesta, de două schimbări de look neaşteptate: o nouă variantă de material, dar şi un nou design în colaborare cu Yayoi Kusama.

louis vuitton speedy

Povestea casei de lux începe în 1858, când cei de la Louis Vuitton au revoluţionat felul nostru de a călători cu stil. Ei au inventat cufărul plat care a înlocuit forma bombată, prea puţin practică, pe care o avuseseră cuferele până atunci. Desenând forma pe care o cunoaştem azi au câştigat printre clienţii lor şeici, călători de seamă şi exploratori.

Fascinaţia pentru călătorii și setea descoperirii, alături de inovaţiile în materie de transport, au fost sursa principală de inspiraţie a familiei Vuitton. Clienţii aveau nevoie de o geantă de mână care să îi însoţească mereu în voiaje, iar Keepall a fost soluţia perfectă a anilor ’30.

După cum sugerenză și numele, era încăpătoare și transporta obiectele de preţ în siguranţă. Acum 83 de ani însă, doamnele cochete au inspirat modelul Speedy, de dimensiuni mai reduse, dar la fel de elegant practic.

Aşa s-a născut o nouă piesă cult. Style icon-ul Audrey Hepburn a dus totul un pas mai departe. Un client fidel al brandului, ea l-a rugat pe însuşi Louis Vuitton să creeze Speedy 25, sora mai mică a versiunii iniţiale.

Printre elegantele parizience care preferă geanta cult se află şi Catherine Deneuve. Actriţa are de ani de zile o relaţie strânsă cu casa Vuitton şi a apărut într-una dintre campaniile publicitare ale acesteia. Rafinamentul său se potriveşte perfect cu imaginea pe care o transmite Vuitton.

Imprimarea simbolurilor de pe noul model se face cu multă grijă printr-o tehnică specială, care aduce aminte de moştenirea și meşteşugul specific casei franceze.

Speedy a fost purtată de numeroase femei elegante din lume şi a fost asociată cu stilul lor de viaţă. Devenită un accesoriu cult, geanta e purtată astăzi chiar şi de câţiva bărbaţi mai îndrăzneţi, precum bloggerul Brian Boy sau rapperul Snoop Dogg. Fashionistele o pot recunoaşte cu ochii închişi, deoarece şi-a păstrat intactă forma care a consacrat-o.

Ce noutate aduc designerii casei luna aceasta? Este vorba de introducerea unui nou model permanent, Speedy Bandouliere Monogram Empreinte, din piele moale, embosată. Imprimarea simbolurilor se face cu multă grijă printr-o tehnică specială, care aduce aminte de moştenirea şi meşteşugul specific casei franceze. Pentru noul model, cei de la Vuitton au adăugat o baretă pentru umăr care face gentuţa mai practică, în ton cu nevoile vieţii noastre, mai tot timpul pe fugă.

louis vuitton graffiti

Marc Jacobs, geniul creativ din spatele brandului, ne-a obşnuit cu numeroase colaborări cu artişti de seamă, care şi-au pus amprenta pe creaţiile sale. În 2001, Stephen Sprouse şi Marc Jacobs au suprapus pe Monograma LV – niciodată modificată timp de un secol – imprimeul Graffiti. În 2002 a venit randul japonezului Takashi Murakami să îi dea un suflu nou gentuţei, iar ideea sa, jucăuşă şi colorată, s-a vândut neaşteptat de bine.

Anul acesta, Vuitton a invitat-o în atelier pe Yayoi Kusama, artistă ce a inspirat nume celebre precum Andy Warhol, Yoko Ono și Claus Oldenburg, care s-a impus ca o voce importantă a avangardei. Bulinele ei vesel colorate, de-a dreptul hipnotizante, rămân emblematice şi îi fac arta uşor de recunoscut. Ele s-au împrăştiat repede peste hainele şi accesoriile Louis Vuitton…

Speedy a ajuns imediat să fie vânată de colecţionarii de modă şi artă, mai ales că noua colecţie-capsulă este fabricată într-un număr limitat.

loading...