Alergia la mucegai și murături

Share

Reactia alergica la muraturi este de cele mai multe ori cauzata de sensibilitatea la mucegai. De asemenea, mai exista si persoane alergice la sulfiti, adica la niste substante chimice folosite drept conservanti in muraturi sau alte alimente gatite si prelucrate. Conform statisticilor, circa 1% dintre oameni sunt sensibili la sulfiti.

Alergia la mucegai și murături

Aceasta sensibilitate poate aparea la orice varsta si poate duce la astm, respiratie suieratoare sau alte reactii mai grave. Daca o persoana are dificultati de respiratie care vin odata cu gatul umflat si puls slab, va fi nevoie sa apeleze la un medic.

Alergia la mucegai
Aceasta afectiune este comuna si poate duce la aparitia reactiilor dupa ce se inhaleaza porii de mucegai transmisi in aer sau dupa ce au fost consumate alimente care au in alcatuire mucegai. Printre alimentele care au in compozitie mucegai se numara ciupercile, branza, smantana, carnea si pestele afumate ori fructele uscate. Simptomele care apar sunt dificultatile de respiratie, mancarimi, urticarie sau secretiile nazale.

Alte cauze
Trebuie mentionat si ca legumele sau castravetii pot provoca sindromul alergiei orale, iar cele mai multe persoane pot manifesta simptome dupa ce consuma legume crude sau muraturi care au in compozitie nitrati…

Prevenire
Se recomanda antihistaminicele sau corticosteroizii nazali care vor ameliora simptomele usoare ale unor alergii care apar din cauza consumului de muraturi.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news