HomeSANATATEAlergologie-Imunologie Cum evităm alergiile

Cum evităm alergiile

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 997 views
Cum-evităm-alergiile in Alergologie-Imunologie

Trebuie stiut faptul ca majoritatea alergiilor de primavara sunt declansate de aceiasi alergeni care le declanseaza pe cele de iarna sau vara. In sezonul rece, majoritatea oamenilor isi petrec timpul liber mai mult in casa, iar cei afectati vor manifesta o accentuare a sensibilitatii la praf, anumite mirosuri, par de animale, mucegai sau alti factori.

alergie

Cum sa evitam aceste situatii

Gestionarea alergiilor alimentare
Cel mai important lucru este cunostinta alimentelor care declanseaza alergiile, iar printre acestea se pot numara soia, peste, nuci, alune, ou, grau. Aceste alimente trebuie neaparat evitate atat acasa, cat si la restaurant sau la diferite petreceri unde puteti participa.

Evitarea uleiurilor parfumate sau a lumanarilor parfumate
Parfumul emanat de astfel de produse poate fi iritant pentru sinusuri sau sistemul respirator, ingreunand respiratia celor afectati.

Spalati-va pe maini
Cand curatenia mainilor este pastrata, aceasta va contribui la scaderea numarului de alergeni si virusuri si se reduce si riscul raspandirii asupra altor persoane. Daca in unele cazuri simptomele alergiei sunt foarte intense, se recomanda un dus pentru ca alergenii ascunsi in par sa poata fi indepartati.

Utilizati purificatoare de aer
Aceste purificatoare pot indeparta considerabil riscul dezvoltarii sau aparitiei unor episoade de alergie cauzate de inhalarea alergenilor prezenti in aer. De asemenea, se vor combate substantele irtitante din praf, aer, acarienii, parul animalelor sau mucegai.

Luati medicamente
Oricare ar fi masurile de precautie, episoadele alergice pot aparea nu numai in casa, ci si afara, astfel se recomanda utilizarea unor medicamente speciale, ce reduc frecventa acestor episoade…

O ingrijire speciala daca va jucati cu animale
Nimeni nu isi doreste ca animalul de companie sa isi petreaca timpul afara, dar nici nu doriti ca un apropiat al familiei sa sufere de aceste simptome alergice.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed