Cum prevenim alergiile

Share

Chiar daca exista o multime de tratamente ce includ mai multe variante de medicamente, daca suferi din cauza stranuturilor dese, cel mai indicat este sa apelezi la serviciile unui medic alergolog, care va pregati un tratament individual. Tratamentele constau in utilizarea unor medicamente de tip antihistaminice, care se administreaza pe cale orala in timpul noptii, pentru ca atunci polenul atinge cantitatile mai ridicate.

Cuprins:

Cum prevenim alergiile

O alternativa o reprezinta utilizarea unui spray nazal bazat pe corticosteroizi, care se elibereaza doar in baza unei prescriptii medicale insa acesta doar va ameliora simptomele.

Imunoterapie

Persoanelor care au parte de alergii severe li se propune imunoterapia, deoarece aceasta este recomanda de catre toti specialistii. Injectiile contin un extract de alergeni mai eficienti in cazul alergiilor la polen, par de animale de companie, acarieni si venin de insecte insa au efecte mai slabe in cazul celor cauzate de mucegai sau alimente. Partea buna este ca efectul va fi pe termen lung.

Curatarea mucegaiurilor

Se recomanda utilizarea unui filtru HEPA, ce retine si aspira sporii de mucegai, particulele de praf si polenul din imobile. Aparitia mucegaiului se poate evita prin prevenirea umiditatii excesive dintr-un spatiu, adica prin deschiderea ferestrelor, folosirea unui dezumidificator si curatarea zonelor cu probleme.

Dieta adecvata

Cel mai mult se recomanda fructele, legumele, nucile, alimentele bogate in vitamina C (broccoli, citricele, varza) si acid folic (pui, curcan, spanac, linte)…

Teste

Anumite persoane care sufera de alergii alimentare au simptome precum mancarime in zona buzelor, gatului, limbii. De asemenea, cei alergici la polen au sanse sa fie sensibili si la nuci, prune, migdale, piersici, cirese, morcovi, capsuni, banane, castraveti sau pepene galben.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news