Imunizarea – lupta impotriva bolilor

Stim prea bine ca este mult mai bine sa prevenim decat sa vindecam. Imunizarea poate fi definita ca o modalitate de a ne proteja organismul impotriva bolilor.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/05/Imunizarea.jpg

Stim prea bine ca este mult mai bine sa prevenim decat sa vindecam. Drept urmare, imunizarea poate fi definita ca o modalitate de a ne proteja organismul impotriva bolilor.

Imunizarea 1

Imunizarea face posibila lupta impotriva bolilor, fiind astfel clasificata drept cea mai sigura si cea mai eficienta metoda de protejare a copiilor impotriva unor boli cu risc ridicat.

Prin imunizare, organismul nostru va fi mai puternic impotriva bolilor contactate.

Vaccinarea

Copilul venit pe lume va efectua din primele sale zile de viata vaccinarile necesare conform Programului National de Imunizari.

Ce mai important aspect il reprezinta vaccinarea la varsta potrivita, tocmai pentru ca frecventa imbolnavirilor sa se diminueze, dar si pentru ca efectele secundare ale unor imunizari sa nu apara din pricina nerespectarii schemei de vaccinare.

Citește și: Antibiograma si interpretarea rezultatelor

Modul de administrare

In general, vaccinurile se administreaza injectabil, medicul facandu-i copilului o injectie in coapsa sau in partea superioara a bratului.

Rolul vaccinului este de a stimula organismul sa produca anticorpi. In cazul in care copilul vine in contact cu microbii, anticorpii vor elimina microbii.

Necesitate si siguranta in cazul imunizarii

Imunizarea este cu atat mai necesara cu cat tot mai multi cetateni calatoresc in strainatate si pot contracta diverse boli care se vor raspandi mai departe, la cei din jurul lor, apoi la cei din jurul nostru.

De aceea se recomanda imunizarea, fiindca astfel putem proteja copiii, dar si intreaga familie, resspectiv a comunitatii din care face parte fiecare persoana.

Siguranta imunizarii

Trebuie stiut faptul ca, inaintea imunizarii, se vor efectua teste pentru a verifica daca procedeul va avea efectul dorit si daca copilul este in deplina siguranta potrivit relatărilor de la cdc.gov. Drept urmare, dupa efectuarea testelor de verificare se va decide daca copilul poate fi imunizat sau nu. Parintii trebuie sa stie ca cercetarile din intreaga lume au dovedit faptul ca imunizarea este cel mai sigur tratament.

Efectele adverse ale imunizarii

Pentru ca fiecare medicament, cu atat mai mult un tratament injectabil, poate avea reactii adverse care variaza de la un pacient la altul, unii copii pot prezenta:

  • roseata sau umflatura la locul injectarii;
  • agitatie sau plans persistent;
  • febra.

Tratamentul febrei

In cazul in care copilul dumneavoastra va face febra, trebuie sa va asigurati ca nu are prea multe haine sau paturi in patut si trebuie sa ii oferiti cat mai multe lichide. Unii specialisti recomanda administrarea paracetamolului pediatric, bineinteles, dupa citirea cu atentie a prospectului.

Contraceptia de urgenta

Inainte de a vaccine copilul, trebuie sa mentionati medicului specialist daca copilul:

  • are febra;
  • a reactionat violent la o alta imunizare;
  • urmeaza un tratament;
  • are o alergie severa la oua;
  • are probleme cu coagularea sangelui;
  • a prezentat convulsii;
  • are o boala a sistemului imunitar;
  • urmeaza un tratament medicamentos care afecteaza sistemul imunitar…
Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *