Imunizarea – lupta impotriva bolilor

Share

Stim prea bine ca este mult mai bine sa prevenim decat sa vindecam. Drept urmare, imunizarea poate fi definita ca o modalitate de a ne proteja organismul impotriva bolilor.

Cuprins:

Imunizarea

Imunizarea face posibila lupta impotriva bolilor, fiind astfel clasificata drept cea mai sigura si cea mai eficienta metoda de protejare a copiilor impotriva unor boli cu risc ridicat.

Prin imunizare, organismul nostru va fi mai puternic impotriva bolilor contactate.

Vaccinarea

Copilul venit pe lume va efectua din primele sale zile de viata vaccinarile necesare conform Programului National de Imunizari.

Ce mai important aspect il reprezinta vaccinarea la varsta potrivita, tocmai pentru ca frecventa imbolnavirilor sa se diminueze, dar si pentru ca efectele secundare ale unor imunizari sa nu apara din pricina nerespectarii schemei de vaccinare.

Modul de administrare

In general, vaccinurile se administreaza injectabil, medicul facandu-i copilului o injectie in coapsa sau in partea superioara a bratului.

Rolul vaccinului este de a stimula organismul sa produca anticorpi. In cazul in care copilul vine in contact cu microbii, anticorpii vor elimina microbii.

Necesitate si siguranta in cazul imunizarii

Imunizarea este cu atat mai necesara cu cat tot mai multi cetateni calatoresc in strainatate si pot contracta diverse boli care se vor raspandi mai departe, la cei din jurul lor, apoi la cei din jurul nostru.

De aceea se recomanda imunizarea, fiindca astfel putem proteja copiii, dar si intreaga familie, resspectiv a comunitatii din care face parte fiecare persoana.

Siguranta imunizarii

Trebuie stiut faptul ca, inaintea imunizarii, se vor efectua teste pentru a verifica daca procedeul va avea efectul dorit si daca copilul este in deplina siguranta. Drept urmare, dupa efectuarea testelor de verificare se va decide daca copilul poate fi imunizat sau nu. Parintii trebuie sa stie ca cercetarile din intreaga lume au dovedit faptul ca imunizarea este cel mai sigur tratament.

Efectele adverse ale imunizarii

Pentru ca fiecare medicament, cu atat mai mult un tratament injectabil, poate avea reactii adverse care variaza de la un pacient la altul, unii copii pot prezenta:

  • roseata sau umflatura la locul injectarii;
  • agitatie sau plans persistent;
  • febra.

Tratamentul febrei

In cazul in care copilul dumneavoastra va face febra, trebuie sa va asigurati ca nu are prea multe haine sau paturi in patut si trebuie sa ii oferiti cat mai multe lichide. Unii specialisti recomanda administrarea paracetamolului pediatric, bineinteles, dupa citirea cu atentie a prospectului.

Contraceptia de urgenta

Inainte de a vaccine copilul, trebuie sa mentionati medicului specialist daca copilul:

  • are febra;
  • a reactionat violent la o alta imunizare;
  • urmeaza un tratament;
  • are o alergie severa la oua;
  • are probleme cu coagularea sangelui;
  • a prezentat convulsii;
  • are o boala a sistemului imunitar;
  • urmeaza un tratament medicamentos care afecteaza sistemul imunitar…

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news