HomeSANATATEAlergologie-Imunologie Infecții recurente – infecțiile urinare, herpesul, candidoza

Infecții recurente – infecțiile urinare, herpesul, candidoza

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Infecții-recurente.jpg

Infectiile recurente intalnite cel mai des sunt infectiile urinare, herpesul, candidozele sau micozele, care sunt cauzate uneori de un stil de viata neadecvat. Acestea pot fi prevenite printr-o alimentatie corecta, prin respectarea regulilor de igiena, dar si tratarea unor afectiuni care slabesc organismul.

Infecții recurente

Abuzul de antibiotice

Sistemul imunitar este cel care tine piept atacului agentilor patogeni. In sistemul digestiv se afla peste 100 de miliarde de bacterii considerate bune, care alcatuiesc flora intestinala, iar pentru ca echilibrul sa fie mentinut, este nevoie de un sistem imunitar mai rezistent, care stopeaza dezvoltarea bacteriilor nocive.

Tratamentul pe o perioada mai lunga de timp cu antibiotice va duce la degradarea microflorei intestinale si va slabi sistemul imunitar. In aceste cazuri, bolile pot deveni netratabile, deoarece medicamentele nu vor fi destul de puternice pentru a putea sa controleze bacteriile, ce devin din ce in ce mai rezistente.

Boli cronice

Afectiunile cronice severe precum cancerul vor slabi semnificativ apararea naturala a organismului si la fel se intampla si in cazul persoanelor alergice sau celor cu afectiuni autoimune. Din acest motiv, majoritatea persoanelor afectate au mai multe complicatii ale acestor afectiuni. Pentru evitarea acestor probleme, se recomanda sustinerea imunitara cu suplimente alimentare.

Alimentatia necorespunzatoare

Deficitele de vitamine (A, C, E), dar si de minerale cum ar fi fier, seleniu, magneziu, zinc, duc la slabirea sistemului imunitar. Astfel, se recomanda persoanelor care nu pot asimila nutrientii din alimente, sa urmeze cure cu suplimente alimentare.

Se recomanda suplimentele ce stimuleaza imunitatea si care au un aport important de nutrienti pentru ca acestea se absorb foarte usor in organism…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed