Home Parazitii intestinali – simptome

Parazitii intestinali – simptome

autor Nicula Clara
Data publicării: Data actualizării: 1,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Paraziti-intestinali.jpg

Din cauza apei si a alimentelor contaminate cu oua de paraziti sau din pricina intepaturii unor insecte, in corpul nostru patrund numerosi paraziti. Acestia se localizeaza in sange, in aparatul digestiv, in ficat sau in oricare alte organe. Drept urmare, pentru a-i descoperi, trebuie sa analizam sangele, materiile fecale etc.

3

Parazitii intestinali
Prezentandu-se de obicei sub forma de viermi intestinali, parazitii adulti se elimina prin materiile fecale si pot fi observati chiar de catre bolnavi.

In cazul descoperirii in materiile fecale a parazitilor adulti, nu mai este necesara aducerea la laborator de materii fecale. Dar in cazul in care parazitul nu poate fi identificat sau recunoscut, acesta va fi introdus intr-o sticla cu spirt sanitar.

Dat fiind ca in majoritatea cazurilor de parazitism intestinal nu se pot evidentia parazitii adulti, in materiile fecale se vor cauta ouale de paraziti, analize ce vor fi repetate de doua sau trei ori la interval de o saptamana, pentru a surprinde momentul in care parazitii depun ouale, dar pentru aceste analize este necesar un tratament de urgenta pentru uciderea si eliminarea parazitilor adulti din intestine, intrucat acestia se hranesc cu sange, producand astfel slabirea organismului nostru. Pacientul se poate considera sanatos in cazul in care in urma efectuarii a trei analize la interval de doua saptamani, rezultatele sunt negative.

Paraziti ai ficatului
Parazitii Lamblia sau Giardia provoaca lambliaza. Aceasta boala este intalnita frecvent la copii. Ea este explicata prin faptul ca parazitul traieste in bila si sucul duodenal, producand astfel inflamatia cailor biliare. Pentru a fi recoltat, medicul specialist se va folosi de tubajul duodenal, parazitul fiind evidentiat numai in bila.

Parazitii sangelui
Parazitii sangelui se gasesc, de obicei, la bolnavii originari din Africa, Asia, America Latina sau la persoanele care au calatorit in aceste tari. Malaria, numita si paludism, este produsa de un parazit microscopic care se dezvolta in sangele omului si se transmite de la om la om prin intermediul intepaturii tantarului anofel.

Parazitii cailor urogenitale
Parazitul numit trichomonas vaginalis se intalneste de obicei la femei, cazurile in care se intalneste la barbat fiind foarte rare. Prezenta acestui parazit in secretia vaginala sau uretrala nu produce intotdeauna simptomele unei boli, cel mai adesea provocand iritatii cailor urogenitale, usturimi, mancarimi si scurgeri purulente.

Secretia uretrala, in cazul barbatului, se recolteaza direct in laborator, iar la femeie se recolteaza prin examenul ginecologic. Acest parazit trebuie observat la microscop, iar tratamentul trebuie efectuat de ambii parteneri, pentru a duce la videncarea tricomonazei…

Analizele virusologice
Cele mai mici forme de viata, anume virusurile, nu pot fi observate la microscopul obisnuit, ci doar la cel electronic, virusurile masurandu-se in milimicroni. Din pricina faptului ca virusurile se dezvolta numai pe animale vii si celule vii, diagnosticul bolilor virale dureaza foarte mult, timp in care pacientul ar putea chiar sa se vindece deja sugerează cercetarea worldallergy.org.
Bolile cauzate de virusuri sunt gripa, pojarul, polimielita, hepatita, oreionul, varicela si turbarea.

Citește și: Cauzele anemiei

Abonează-te pe:Yve.ro news