8 sfaturi pentru a înlătura rapid durerile de dinți

Share

În cazurile în care, ca urmare a netratării la timp a carillor, durerile de dinți devin insuportabile, puteți apela la o serie de măsuri de prim ajutor care să vă calmeze temporar suferința. Nu uitați însă că acestea nu pot înlocui tratamentul stomatologic de specialitate. În primul rând, trebuie înlăturată mâncarea rămasă în cavitate. Puteți folosi cu mare atenție o scobitoare sau să clătiți uşor gura cu apă călduță şi sărată.

8 sfaturi pentru a înlătura rapid durerile de dinți

•    Înfășurați o bucată de gheaţă într-o pânză şi aplicaţi-o pe obraz, în dreptul locului dureros. Țineți-o acolo un sfert de oră, de câte patru ori pe zi.

În cazul în care compresa rece sporește durerea, folosiți o compresă umedă, caldă. De asemenea, puteți alterna compresele reci cu cele calde.

•    Mâncaţi alimente care să nu necesite masticația, cum este iaurtul.

•    Uleiul de cuişoare posedă puternice proprietăți anestezice şi antiseptice, care fac din el un remediu excelent al durerilor dentare.

Înmuiați un tampon de vată într-un amestec de ulei de cuişoare şi ulei de măsline sau de floarea-soarelui (părți egale) şi frecați gingia din zona dintelui care vă doare. Vă va ustura puțin, dar această senzație neplăcută va trece în mai putin de o jumătate de minut.

În lipsa uleiului, puteți mesteca niște cuişoare. Atenție! Nu folosiți uleiul de cuişoare nediluat şi nici în doze prea mari. Nu este indicat nici în timpul sarcinii.

•    Introduceți în ureche, pe partea dureroasă, o bucată de rădăcină de pătlagină. În scurt timp, durerea se va alina.

•    Aplicați o felie de slănină proaspătă sau desărată între obraz şi gingie, în zona dintelui bolnav. După cel mult 20 de minute, durerea va înceta cu desăvârșire.

•    Foarte bun este şi usturoiul. Tăiați un cățel mare de usturoi în felii mici şi aplicați-le pe gingie şi eventual în cavitatea dintelui dureros. Repetați de trei ori acest procedeu țineți-le acolo câte o jumătate de oră…

•    Infuzia de sunătoare este, la rândul ei, un remediu excelent. Puneți două linguri de plantă la 200 ml apă clocotită. Clătiți gura de câteva ori pe zi cu această infuzie uşor călduță.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news