Home Bolile neurologice

Bolile neurologice

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Bolile-neurologice.jpg

Bolile neurologice sunt niste probleme ale creierului, maduvei spinarii sau ale tuturor nervilor din corp, toate acestea controland toate functiile corpului.

Bolile neurologice

Cand este prezenta o disfunctie a sistemului nervos pot interveni problemele motrice, de vorbire, inghitire, respiratie sau invatare. De asemenea, pot aparea si problemele de memorie, ale senzorilor ori schimbari ale dispozitiei.

Printre conditiile care se manifesta se numara si epilepsia, boala Alzheimer si alte varianta de dementa, bolile cerebro-vasculare, printre care accidentele vasculare cerebrale, migrenele si alte variante de dureri de cap, scleroza, neuroinfectiile, tulburarile traumatice ale organismului, boala Parkinson, tumorile sau traumatismele cerebrale sau tulburari neurolgice, ca rezultat al malnutritiei.

Exista peste 600 de boli neurologice care includ:
-boli cauzate de anomalii genetice, cum ar fi distrofia musculara sau boala Huntington;
-probleme legate de modul in care se dezvolta sistemul nervos, cum ar fi spina bifida;
-boli degenerative, in cazul in care celulele nervoase mor sau sunt deteriorate, cum ar fi Parkinson sau Alzheimer;
-boli ale vaselor de sange ce alimenteaza creierul, adica accidentul vascular cerebral;
-leziuni ale maduvei spinarii si ale creierului (convulsiile sau epilepsia);
-cancerul
-meningita

Manifestarile neurolgice sunt cauzate de sistemul nervos sau de ceea ce intervine asupra functiei normale a sistemului nervos. Acesta este alcatuit din doua parti:

-sistemul nervos central, care include creierul si maduva spinarii, actioneaza precum o statie unde au loc procesele;
-sistemul nervos periferic, ce trimite informatiile senzoriale intre muschi, tesuturi si nervi in tot organismul, catre creier.

Simptomele neurologice provin, de multe ori, din sistemul nervos periferic si aduc si senzatie de arsura, amorteala, intepatura, slabiciune musculara sau paralizie si sensibilitate conform spuselor celor de la healthdirect.gov.au. Aceste simptome pot fi cauzate de traumatisme locale, in cazul in care durerea este legata direct de traumatisme sau de boli sistemice, care pot afecta tot corpul.

Durerea poate fi o expresie a unei afectiuni mult mai complexe: senzatia de durere ar putea fi resimtita intr-o parte a corpului in care nu a fost nicio problema sau nu se manifesta nicio boala. Acest tip de durere este cel mai greu de depistat si tratat…

Simptomele neurologice pot fi declansate de mai multi nervi sau doar de unul singur. Anumite sindromuri (de exemplu, sindromul de tunel carpian) apar in cazurile in care un nerv este comprimat si lipsit de fluxul de sange corespunzator. Diabetul este o cauza frecventa a neuropatiilor periferice, in care nervii sunt afectati din cauza cantitatilor crescute de zahar.

Citește și: Cum să tratezi durerile în gât

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate