HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Cancerul la san poate fi prevenit cu broccoli

Cancerul la san poate fi prevenit cu broccoli

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 930 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/broccoli.jpg

Cercetatorii au descoperit faptul ca broccoli poate preveni sau chiar trata cancerul la san. Aparent, acest efect este datorat continutului de sulforafan, care ataca celulele stem canceroase ce contribuie la dezvoltarea tumorii. Astfel, consumul acestei legume ar putea ajuta femeile nu numai in prevenire, ci si in tratarare.

broccoli

In trecut au mai fost studiate aceste efecte anti-cancer ale sulforafanului, insa studiul actual prezinta faptul ca substanta aceasta ajuta la oprirea dezvoltarii tumorii. Studiul a fost realizat pe soareci de laborator cu cancer, iar acestora li s-a injectat un extract de broccoli.

Astfel cercetatorii au putut observa o scadere simtitoare a celulelor canceroase dupa acest tratament. La soarecii care au fost tratati, extractul a putut sa le opreasca dezvoltarea tumorilor.

Insa, conform specialistilor, cantitatea de sulforafan utilizata in acest studiu a fost una mai mare decat cea care se gaseste in broccoli. In plus, acestia nu recomanda suplimentele de sulforafan, deoarece studiul nu a fost deocamdata testat si pe oameni…

Alte studii au prezentat faptul ca broccoli-ul are si o eficienta in prevenirea altor tipuri de cancer, cel de vezica biliara, ovarian sau de prostata.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed