Home SANATATEBOLI SI TRATAMENTE Combateți rapid crampele musculare

Combateți rapid crampele musculare

autor Elena Yvette
470 views 2 minute timp de citit

Crampele musculare sunt niște tulburări provocate de căldură. Chiar dacă au cel mai scăzut nivel de gravitate dintre toate afecțiunile generate mai mult sau mai puţin de temperatura excesivă, acestea nu trebuie neglijate, deoarece deseori sunt primul simptom al epuizării sau insolaţiei. Învăţând să le recunoaşteţi şi adoptând câteva măsuri simple de tratament, veţi reuşi cu siguranţă să le faceţi faţă.

Combateți rapid crampele musculare

Crampele apărute din cauza căldurii sunt contracţii musculare dureroase, care se ivesc de obicei la abdomen, braţe sau picioare. De cele mai multe ori, sunt afectaţi atleţii sau persoanele cu o formă fizică foarte bună, care se bucură de o masă musculară mare, însă nici celelalte persoane nu sunt scutite uneori de asemenea manifestări. Ca urmare a depunerii unui efort fizic intens în condiţiile unor temperaturi ridicate, muşchii generează multă căldură, corpul transpiră abundent, rezervele de sare din organism se epuizează rapid, iar nivelul de sânge scade. Astfel, apar crampele din muşchi. Alte simptome care însoţesc durerile sunt ameţelile și starea de slăbiciune generală, uneori chiar creşterea uşoară a temperaturii organismului.

Trucuri de efect

Întrerupeti imediat efortul. De obicei, persistența crampelor musculare face imposibilă continuarea activității fizice.

Găsiți un loc răcoros unde să vă odihniți. Dacă vă adăpostiți la umbră, pierderea mineralelor se va reduce ca urmare a diminuării transpirației.

Beți lichide. Apa va ajuta la răcirea corpului. Dacă alegeți apa minerală, veți reface în acest fel şi depozitele de elemente nutriționale pe care le-ați pierdut prin transpirație…

Masați uşor, dar ferm, mușchii contractați pentru a-i ajuta să se relaxeze. De asemenea, este foarte util să vă aşezati pe spate, ținând picioarele cu 20-25 cm mai sus decât corpul. O zi de odihnă este, de obicei, suficientă pentru o refacere completă. Nu frecați picioarele cu alcool şi nu luați antiinflamatoare de tip aspirină.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies