HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Cum să scapi de oboseala mentală

Cum să scapi de oboseala mentală

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/10/Cum-să-scapi-de-oboseala-mentală-scaled.jpg

Pe termen lung sau scurt, creierul poate da semne de oboseală mentală. Trebuie să le descifrezi și să ai mare grijă de confortul lui.

Cum să scapi de oboseala mentală

Locul de muncă, treburile gospodăresti, problemele familiale, examenele, certurile sunt doar câţiva dintre factorii externi care îngreunează activitatea cerebrală și se ajunge la oboseala mentală. Uneori, ajungi chiar să nu mai conștientizezi oboseala mentală și stresul la care te expui zilnic. Ar fi o mare greșeală să ignori urmatoarele semnale:

Scăderea capacităţii de concentrare

Te concentrezi din ce în ce mai greu, chiar și când vine vorba despre îndeplinirea unor sarcini simple. Mintea ta parcă rătăcește pe altă planetă și te surprinzi din ce în ce mai des că visezi cu ochii deschiși. Caști, abia ţii ochii deschiși, iar cu cât încerci să te concentrezi mai mult, cu atât obosești mai tare.

Sfat: fă pauze dese, deconectează-te de la sarcinile solicitante pentru a scăpa de oboseala mentală. Ține ochii închiși măcar zece minute și încearcă să nu te gândești la nimic în tot acest timp!

Lacune de memorie

Uiți să-i suni pe cei de la care ai apeluri pierdute, să mergi la o întâlnire ori să cumperi ceea ce trebuie pentru cină. Toate astea sunt și ele semne de oboseala mentală. În forma sa extremă, aceasta îţi afectează memoria pe teremen lung, iar tu resimţi din plin starea de nesiguranţă.

Sfat: dacă ajungi sa te confrunţi cu o astfel de situaţie, cel mai bun remediu este sa-ţi iei o vacanţă. Creierul tău are nevoie să-și încarce bateriile!

Probleme de raţionament

Oboseala mentală îţi afectează chiar și capacitatea de a emite raţionamente simple, de a înţelege cauzalităţi care până nu de mult ţi se păreau puerile. Eroarea ta de înţelegere nu este cauzată de vreo afecţiune serioasă, ci mai degrabă e un semn de oboseală mentală și lipsă de concentrare.

Sfat: ai grijă să dormi bine, să ai un stil de viaţă echilibrat, iar creierul tău își va reveni la normal!

Dificultăţi de învăţare

Oboseala mentală te împiedică să înveţi lucruri noi și chiar ai dificultăţi în a-ţi duce la bun sfârșit sarcinile de la serviciu, ori de a înţelege un nou proiect în care trebuie să te implici…

Sfat: după orele de program, dedică-te hobby-ului tău, trage un pui de somn și apoi analizează pe toate părţile ideile noi pe care nu le-ai înţeles peste zi! O minte relaxată găsește mai ușor soluții.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed