HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Diabetul zaharat de tip 1

Diabetul zaharat de tip 1

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
Diabetul-zaharat-de-tip-1 in BOLI SI TRATAMENTE

Diabetul zaharat de tip 1 isi va face aparitia cand sistemul imunitar al unei persoane incepe sa distruga celulele pancreasului, mai exact cele care produc insulina, care, la randul ei, este importanta pentru mentinerea nivelului zaharului din sange intr-o cantitate optima. Insa, exista si cateva metode prin care nivelul glucozei sa poata fi gestionat.

Diabetul zaharat de tip 1

Monitorizarea nivelului de zahar din sange pentru diabetul zaharat de tip 1 – Prima etapa pentru a evita si preveni complicatiile este monitorizarea regulata a nivelurilor glucozei din sange, adica vor fi necesare intepaturi in deget pentru recoltarea unei mostre de sange.

Injectiile cu insulina – Orice persoana care sufera de acest tip de diabet va trebui sa apeleze la insulina pentru ca procesarea zaharului din sange sa fie normala.

Dieta corecta – Mancarea va putea reprezenta un motiv de stres pentru majoritatea persoanelor care sufera de diabet zaharat, pentru ca acestea sunt nevoite sa isi controleze cantitatile si tipurile de alimente consumate.

Gestionarea stresului – Stresul niciodata nu poate fi evitat in totalitate, insa se recomanda incercarea controlarii in unele situatii, pentru ca acesta va duce la cresterea nivelului glucozei din sange…

Exercitiile fizice – Acestea sunt recomandate pentru controlarea nivelului glucozei din sange, insa persoanele afectate de diabet vor avea nevoie de putina atentie inainte de practicarea sportului, pentru a se putea preveni scaderea nivelului de zahar din sange dintr-odata:
-verificarea glicemiei inaintea inceperii exercitiilor fizice;
-ajustarea dozei de insulina inaintea inceperii exercitiilor fizice;
-se recomanda o gustare inaintea inceperii exercitiilor fizice…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed