Mușețelul tratează dermatitele

Share

Inflamaţii ale pielii cauzate de diverşi factori, dermatitele sunt însoţite de mâncărimi, roşeaţă şi descuamare. La originea lor pot sta contactul cu plante sau obiecte iritante, fungi sau reacţii alergice la mâncare, polen si altele. Soluţiile naturale vă pot ajuta foarte mult în ameliorarea simptomelor dermatitelor şi grăbesc vindecarea acestora.

Mușețelul tratează dermatitele

Gălbenele (Calendula officinalis)
Este un lucru acceptat până şi de medici că aplicarea unui unguent pe bază de gălbenele, de mai multe ori pe zi, constituie un tratament excelent pentru eritemul fesier la copiii mici, dar pentru alte iritaţii moderate ale pielii, în general.

Remediul se găseşte în farmacii şi în magazinele cu produse naturiste, este ieftin şi foarte eficient.

Muşeţel (Matricaria chamomilla)
Mai multe studii desfăşurate în Germania au arătat că folosirea cremelor sau a unguentelor cu muşeţel poate reduce sau chiar vindeca dermatitele, uneori după numai o singură aplicare, deoarece musetelul are o eficienta sporita.

Hamamelis (Hamamelis virginiana)
Cel puţin două cercetări indică faptul că extractul obţinut din frunzele acestei plante, pus pe piele, are rezultate excelente în tratamentul dermatitei atopice (de natură alergică)…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente