Ne ajută medicamentele să ne vindecăm?

Share

Primul lucru pe care îl facem atunci când ne îmbolnăvim este să căutăm rapid un tratament medicamentos pentru a ne vindeca. În unele cazuri, avem norocul să scăpăm rapid de tot felul de boli care ne „atacă”, însă uneori avem impresia că acestea se înrăutățesc.

medicamente
Mare întrebare este, așadar: „Ne ajută oare medicamentele să ne vindecăm cu adevărat?”.

În ultima perioadă, tot mai multă lume preferă să apeleze la tot felul de tratamente naturiste, fie prin consumul de fructe și legume, fie apelând la medicamente care sunt făcute pe baza lor.

În ceea ce privește medicamentele, de multe ori le luăm doar pentru că alții ne spun că ne vor face bine, astfel în mintea noastră este indusă ideea că „dacă-l iau mă vindec cu siguranță, doar așa a zis X”, așadar, de multe ori lucrurile pornesc din psihicul nostru. Aici poate fi vorba și de așa-zisele medicamente „placebo”, care nu au niciun fel de efect terapeutic, însă spunându-le pacienților că-i vindecă, aceștia nici nu mai stau pe gânduri în a le administra, și chiar afirmă faptul că încep să cunoască îmbunătățiri.

Dacă stăm bine să analizăm lucrurile din această perspectivă, am putea spune că medicamentele nu joacă un rol foarte important în tratarea bolilor, totuși sunt o sursă bună de venit pentru industria farmaceutică.
Această industrie farmaceutică este sprijinită și de industrii guvernamentale, acestea fiind cele care aprobă introducerea unor substanțe chimice în compoziția medicamentelor.

Ce substanță periculoasă conțin medicamentele?

Una dintre cele mai cunoscute substanțe de acest tip este „propilen glicolul”, care nu are niciun rol benefic pentru organismul nostru și chiar dacă medicamentele ar ajuta, prin prezența acestei substanțe în compoziția lor ele nu sunt folositoare.

Acest „propilen glicol” joacă rolul unui conservat pentru medicamente, fiind reținut în organismul nostru sub forma acidului lactic, acid care duce la apariția stărilor de aciditate și formează un mediu numai bun dezvoltării bolilor.

Alte efecte negative care mai sunt provocate de această substanță mai sunt și slăbirea sistemului imunitar, inflamarea celulelor din organism și lipsa energiei. Iată de ce, de multe ori atunci când urmăm un tratament medicamentos ne simțim slăbiți, lipsiți de energie, iar acesta are o serie de efecte adverse, printre care cel mai des întâlnit este starea de somnolență.

Diverse studii au mai demonstrat faptul că acest acid lactic alimentează celulele tumorale, fiind principala sursă de energie a acestora. Iată un alt punct în minus pentru medicamente din acest punct de vedere!

Cel mai șocant lucru este acela că, propilen glicolul este un produs care rezultă din industria petrolieră și cea a gazelor naturale, fiind regăsit în special în produse destinate îngrijirii automobilelor, cum sunt antigelul sau lichidul de frâne. Dacă este un „tratament” bun pentru acestea, mai mult ca sigur că în cazul oamenilor nu are același efect.

Așadar, dacă stăm puțin să analizăm aceste lucruri, medicamentele cu siguranță nu sunt cele mai bune opțiuni atunci când căutăm să ne ferim de boli. Cu siguranță nu toate medicamentele conțin acest propilen glicol, însă este mai bine să apelăm la metode mai sănătoase, naturiste, pentru a ne vindeca…

După cum a spus și Hipocrate, tatăl Medicinei, „Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul să-ți fie hrană!„.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news