HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Scăpați rapid de faringite

Scăpați rapid de faringite

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Scăpați-rapid-de-faringite.jpg

Pentru un cântăreț sau un actor, inflamaţiile gâtului nu sunt doar o suferință, ci o catastrofă. Dar, indiferent de profesie, toţi resimţim cu aceeași neplăcere senzaţia pătrunzătoare de arsură când înghițim, un simptom care ne spune că avem o infecţie a faringelui.

Scăpați rapid de faringite
Cu ajutorul remediilor naturale puteți reduce mult suferinţa, atât ca durată, cât și ca intensitate.

Faringitele, inflamațiile gâtului, sunt uneori primul semn după care recunoaştem că ne pândeşte o răceală, o gripă sau o infecție bacteriană. Alteori de vină este pur şi simplu aerul prea uscat din locuință, expunerea la fum de țigară, la poluare sau la substanțe chimice nocive.

Aromaterapie

Pentru a grăbi vindecarea unei faringite, experții în aromaterapie recomandă următoarea procedură:

Întindeți pe suprafața gâtului o peliculă subțire de ulei neutru (cele de floarea-soarelui, de sâmburi de struguri sau de migdale dulci sunt o alegere excelentă şi se găsesc în orice magazin de produse naturiste). Adăugați apoi şapte picături de ulei esențial de santal peste uleiul neutru şi masați uşor, pentru ca esența volatilă să pătrundă în piele. De asemenea, turnați două picături de ulei de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) sau de ghimbir într-o jumătate de pahar cu apă caldă, amestecați bine şi faceti o gargară. În plus, combinați două picături din oricare dintre aceste uleiuri esențiale cu o linguriță de miere şi luaţi câte puțin pentru a vă „căptuşi” gâtul cu un strat calmant şi dezinfectant.

Suplimente

Vitamina C ajută organismul să lupte cu infecțiile căilor respiratorii şi reduce inflamația, vitamina A contribuie la refacerea mucoaselor afectate, iar echinacea (Echinacea purpurea) şi usturoiul au proprietăti antivirale şi antibacteriene, întărind în acelaşi timp sistemul imunitar.

Ayurveda

Iată un vechi remediu utilizat în medicina tradiţională hindusă:

Amestecaţi o jumătate de linguriță de sare cu o lingurița de turmeric (Curcuma longa) — un condiment binecunoscut, numit şi „şofran indian” — într-o cană cu apă fierbinte. Faceți gargară cu acest amestec înainte de a merge la culcare. Repetați tratamentul până la dispariția completă a simptomelor.

FITOTERAPIE

Hydrastis (Hydrastis canadensis) este o plantă americană considerată un adevărat antibiotic natural şi care se găsește şi la noi în multe magazine de produse naturiste. Faceți gargară cu infuzie preparată astfel: turnați o cană de apă clocotită peste două lingurițe de plantă mărunțită; lăsați vasul acoperit zece minute, apoi strecurați (aşteptati se răcească înainte de utilizare). Puteti folosi şi tinctura — 2 ml (o pipetă) se diluează într-o jumătate de pahar cu apă călduță; faceți gargară de trei ori pe zi…

•    Salvia (Salvia officinalis) este un alt remediu neîntrecut în durerile în gât. Turnați o cană cu apă clocotită peste două lingurițe de plantă uscată şi lăsați la infuzat zece minute; strecurați şi, după ce s-a răcit, faceți gargară de mai multe ori pe zi, timp de două sau trei zile.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed