HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Sindromul Asperger

Sindromul Asperger

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Sindromul-Asperger.jpg

Sindromul Asperger este o tulburare neurobiologica ce face parte din familia autismului. Cauza aparitiei acestei conditii nu este inca descoperita, dar mai multi cercetatori sunt de parere ca aceasta ale legatura cu familia si, in plus, este de trei-patru ori mai intalnita la barbati.

Sindromul Asperger

Persoanele care sufera de sindromul Asperger pot prezinta diferite manifestari de-a lungul vietii lor, dar cele mai multe dintre ele nu sunt identificate pana la o anumita varsta. In primii ani de viata, un copil care prezinta acest sindrom se va dezvolta si se va comporta normal.

Este posibil ca persoanele care au sindromul Asperger sa fi avut ocupatii diferite si neobisnuite in copilarie fata de cele ale altor copii, si chiar este posibil sa fi fost marginalizate in timpul scolii. Copiii cu sindrom Asperger nu au capacitatea de fi expresivi si au probleme in interpretarea limbajului nonverbal. De asemenea, o alta caracteristica a pacientilor este pasiunea foarte mare pentru muzica.

Alte semne ale acestui sindrom la copii sunt comportamentul repetitiv, nerespectarea bunelor maniere, dar si simplele probleme de concentrare. Copiii cu tulburari de spectru autist nu pot intelege diferentele de tonalitate si gesturile.

Adultii care au sindromul Asperger au probleme in relatiile cu alte persoane, nu inteleg subtilitatile de comunicare, limbajul corpului ori expresiile faciale si isi manifesta foarte rar afectiunea pentru oamenii din jur. De asemenea, acestia sunt lipsiti de respect, deoarece nu pot intelege ce asteptari au cei din jur de la ei…

Diagnosticul timpuriu si terapia corecta de la varste mici pentru persoanele care sufera de sindrom Asperger pot ajuta la cresterea inteligentei. Terapia cognitiv comportamentala, logopedia, dar si alte metode de terapii pot ajuta la atenuarea multor manifestari ale acestei conditii.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed