HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Spondiloza – cea mai frecventă formă de artroză

Spondiloza – cea mai frecventă formă de artroză

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Spondiloza-cea-mai-frecventă-formă-de-artroză in BOLI SI TRATAMENTE

Spondiloza este o formă de artroză localizată la nivelul coloanei vertebrale. Se disting două forme ale bolii: spondiloza cervicală, caracterizată prin modificarea anatomică a vertebrelor de la nivelul cefei, cu apariţia unor excrescenţe osoase, şi cea lombară, localizată la nivelul bazinului.

Spondiloza - cea mai frecventă formă de artroză

Afecţiunile sunt foarte frecvente, iar la tineri sunt provocate de multe ori de postura defectuoasă a corpului.

În general, pentru ameliorarea bolii se recomandă aceleaşi remedii fitoterapeutice ca la artroze. În plus, este bine să respectaţi câteva norme ce ţin de igiena de viaţă a fiecăruia.

Astfel, dacă suferiţi de spondiloză cervicală, evitaţi profesiile care necesită mobilizarea permanentă a coloanei, cum ar fi cea de zugrav, decorator. De asemenea, nu conduceţi automobilul pe distanţe prea mari, lucru care vă obligă să rămâneţi prea mult în aceeaşi poziţie, cu coloana încordată.

De trei sau patru ori pe zi, odihniţi-vă timp de zece minute pe un pat tare, ţinând o pernă sub ceafă. Faceţi de mai multe ori pe zi mişcări active ale gâtului (extensii, înclinări laterale, rotaţii)…

Dacă suferiţi de spondiloză lombară, evitaţi să dormiţi cu faţa în jos sau să ridicaţi şi să transportaţi greutăţi mari. De asemenea, nu faceţi mişcări bruşte şi nu staţi cu spatele încovoiat. Faceţi de mai multe ori pe zi pauze de câte zece minute, timp în care vă întindeţi cu faţa în sus, pe un pat tare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed