Durerile precordiale, care dau senzatia de strangere si se extind pe intreg toracele, iradiindu-se in mana stanga sau in regiunea cervicala anterioara sunt semnele clare ale anginei pectorale.
Tratamentul impotriva acestei afectiuni se recomanda in functie de gravitatea simptomelor pe care persoana in cauza le acuza. De asemenea, medicul specialist va efectua cateva teste spre a stabili daca sufera intr-adevar de angina.
Tratament la domiciliu pentru angina pectorala
Persoanele care sunt victimele unui atac instantaneu de angina vor intrerupe activitatea care a declansat durerea cu pricina si se va suna la 112. Pacientii trebuie sa stie ca aceasta afectiune poate reprezenta primul semn al infarctului miocardic acut.
Daca, in momentul atacului, bolnavul poate mesteca un comprimat de aspirina, el reduce astfel eventualele complicatii ce ar putea aparea ulterior atacului, dar fara a face exces fiindca pot aparea complicatii de alta natura care nu vor face decat sa inrautateasca starea pacientului.
In cazul in care persoana respectiva a fost deja diagnosticata cu angina pectorala, ea trebuie sa se opreasca din activitatea care i-a provocat criza si sa ia nitroglicerina sublinguala sau spray. Se recomanda nitroglicerina tocmai pentru faptul ca are capacitatea de a opri atacul in maximum cinci minute si poate preveni reaparitia acestuia pe o perioada scurta.
Tratamentul de specialitate pentru angina pectorala:
Bolnavul care acuza simptome de angina pectorala va efectua niste teste ce vor duce la determinarea afectiunii.
In cazul in care pacientul este suspectat de medic ca ar avea angina pectorala, atunci el va fi supus unor tratamente bazate pe un protocol de tratament după datele comunicate de medicinenet.com. Acest protocol cuprinde urmatoarele:
- administrarea venoasa a unor medicamente care vor fi prescrise in functie de gravitatea anginei pectorale;
- aspirina, in cazul in care pacientul nu a luat-o acasa;
- pentru imbunatatirea respiratiei pacientului, medicul specialist va conecta; persoana in cauza la o masca de oxigen.
In ceea ce priveste tratamentul care va fi administrat ulterior, acesta depinde de gravitatea factorilor declansatori ai anginei pectorale, dar cea mai importanta schema terapeutica include:
- odihna la pat si administrarea de aspirina, oxigen si nitroglicerina sublinguala;
- utilizarea de analgezice usoare, de antihipertensoare si anticoagulante.
Procedeul de tratament recomandat pacientilor diagnosticati cu angina pectorala este si angioplastia. Acest procedeu este insa recomandat de specialisti in cazul in care pacientul nu raspunde la tratamentul medicamentos recomandat initial.
Angioplastia, efectuata sub anestezie generala, se desfasoara astfel:
- inainte de toate, se va efectua angiografia de artere coronare cu scopul de a vedea unde este sediul obstructiei;
- ulterior se va insera in artera un cateter cu balonas;
- in locul cu pricina se va umfla un balonas spre a largi lumenul…
Cu toate acestea, angioplastia nu ofera rezultate definitorii, insa mare parte a pacientilor care sunt supusi acestui procedeu se vad nevoiti sa opteze pentru inseararea unui stent la locul obstructiei.
Citește și: Tratament naturist pentru raceala si gripa